KıbrısManşet

Vatandaş şikayetçi; “Süreci mahkemeye taşıyacağım”

Gıynık Gazetesi'ne ulaşan Yalçın Doğan isimli bir vatandaş, Kuzey Kıbrıs Turkcell ile yaşadığı bir sorunu aktardı. 

 

Eve internet bağlatmak için kontörlü bir telefon hattını faturalı hatta dönüştüren Yalçın Doğan, online eğitim için evine internet bağlatmak istemesi üzerine Turkcell ile sıkıntılı bir süreç yaşadı.

4 AYDIR EVDE İNTERNET YOK AMA FATURALAR ÖDENİYOR

Doğan, 3 gün içinde bağlanmasını bekledi internet için 1 hafta uğraşları sonucu Turkcell ekibi evine geldi. Ekipler, daha kalitesi bir internet için 3-4 metrelik boru ihtiyacının olduğunu söylemesi üzerine Doğan, boru tedarikini de gerçekleştirdi ve daha sonra ekipler evin önündeki çam ağaçlarından kaynaklı olarak eve internet bağlanmayacağını söylemesi üzerine Doğan, anlaşmanın fes edilmesi için Turkcell ofise gitti. Turkcell, anlaşmanın iptalini gerçekleştirileceğinin söylemesi üzerinden dört ay geçti ve Doğan, 4 aydır Turkcell’e aylık 100 TL’den 400 TL ödeme yaptı ve şuanda 270 TL’de içeride borcu görünüyor. Turkcell’den şikayetçi olan Doğan, “Evimde kullanmadığım internete 4 aydır ödeme yapıyorum ve borçlu olarak görünüyorum. Tüketici Haklarına şikayette bulundum bir oturum için beni aradıklarında avukat getirmem gerekli mi diye sorduğumda hayır cevabı üzerine avukatsız bir şekilde görüşmeye gittim ancak Turkcell’in avukatı ile karşılaştım. Bunun gibi Turkcell ile daha birçok sorun yaşayan vatandaş var ve ben susmayacağım hakkımı arayacağım” ifadelerine yer verdi.

Hatasının farkında olan Turkcell ise vatandaşa ödemiş olduğu 400 TL’nin iadesini, borcunun silinmesini ve ücretsiz bir telefon hediye edeceklerini söylese de Doğan süreci mahkemeye taşımakta ve sesini duyurmakta kararlı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu