KıbrısManşetSürmanşet

Vatandaşın trafik çilesi bitmiyor

Başkent Lefkoşa’da yaşanan trafik keşmekeşi vatandaşı perişan ederken bugüne kadar hiçbir önlem alınmaması ise trafikte bekleyen vatandaşa oluyor

Lefkoşa’da trafik çilesi bir türlü bitmek bilmiyor.  Başkentte, özellikle mesainin başlayıp sona erdiği zamanlar haricinde de artan trafik nedeniyle yollar araçları taşıyamaz hale geldi.

Trafikte yaşanan trafik keşmekeş vatandaşı perişan ettirirken, yetkililerin yılardır trafiği rahatlatıcı yeni yollar bir türlü yapılamıyor. Yapılacak yollar kaynak yetersizliği nedeniyle beklemede kalıyor.

Trafik sıkışıklığı, her gün işkenceye dönüşürken, yetkililerin bu konuda hiçbir önlem almaması vatandaşlardan sert tepki görüyor.

Özellikle Gönyeli çemberi, Lefkoşa’da Başbakanlık ışıkları, Hamitköy çemberi, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki Altınbaş Petrol İstasyonu önü ve buralara bağlanan ara yollar, trafiği rahatlatacak yol düzenlemeleri yapılmaması nedeniyle vatandaşlara her gün aynı işkenceyi yaşatıyor. Sıkışan caddelere, sokaklara yeterince polis de gönderilememesi nedeniyle büyük sıkıntılar baş gösteriyor.

Sabah işe giderken ve akşam iş çıkışlarında trafiğin kilitlenmesi nedeniyle gecikme yaşayan vatandaşlar, bu çilenin devam etmesi nedeniyle sadece zaman açısından değil, akaryakıt harcanmasıyla milli servet açısından da büyük kayıpların meydana geldiğini belirtiyor ve önlem alınması için yetkilileri göreve davet ediyor.

Yetkililer, özellikle hafta içi mesai saatlerinin başlangıcında ve bitiminde yoğunlaşan araç trafiğine cevap veremeyen yollarda halen bir önlem almadı.

TRAFİK IŞIKLAR KEŞMEKEŞ

Vatandaşlar, işlerine yetişmek için adeta yarış içerisine giriyor. Ulaşımın özel araçlara bağımlı durumu, trafiği kördüğüme dönüştürdüğü gibi alım-satım, yakıt, bakım ve onarım gibi harcamalar için de oluk gibi para akmasına yol açıyor.

Yıllardır Gönyeli çemberi, Başbakanlık ışıkları, Hamitköy çemberi, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı ve Atatürk Spor Salonu ışıklarındaki trafiğin içinden çıkılmaz bir hal aldığını belirten vatandaşlar, bu sorunun bilindiğini ancak yetkililerin seyirci kaldığını öne sürüyor.

TRAFİK POLİSİ NEDEN GÖREVLENDİRİLMİYOR?

Trafiğin kilitlendiği ve yoğun olduğu bölgelere trafik polisi görevlendirilmesi veya sadece sabahleyin yol düzenlemesi yapılması gerektiğine işaret eden vatandaşlar, “Bu düzenlemeler yurt dışlarında yapılırken bizde niye uygulanmıyor.” diye yetkililere sordu.

Trafiğin sıkıştığı yerlere polisin neden görevlendirilmediğini de soran vatandaşlar, çile çektiren bir devlet istemediklerini kaydetti. Vatandaşlar, “Zaman zaman polis gönderiliyor ama biz her zaman gönderilmesini istiyoruz” diyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu