KıbrısManşetSiyasetToplum

Vergi artışına karşı isyan ateşi

Kamuda yetkili beş sendika “vergi düzenlemesine” karşı Başbakanlık önünde “mücadele ateşi” yaktı

Kamuda yetkili beş sendika “vergi düzenlemesine” karşı Başbakanlık önünde “mücadele ateşi” yaktı.

 MÜCADELE ATEŞİ YANDI
Kamuda yetkili beş sendika, çalışanların vergi oranının %40’a yükseltilmesini öngören düzenlemeye karşı bugün Başbakanlık önünde ortak açıklama yaptı. Söz konusu vergi düzenlemesinin “yasallaşmaması” için her türlü hukuksal ve yasal eylem haklarını kullanacaklarını yineleyen sendikalar, “mücadele ateşi” de yaktı. Sendikalar, söz konusu düzenlemenin yasallaşmak üzere Meclis’te komiteye sevk edilmesi durumunda da “genel greve” gitme uyarısında bulundu. Beş sendikanın temsilcileri bugün saat 16.00’da Maliye Bakanlığı’nda konuyu görüşmek üzere toplantıya çağrıldıklarını, “uzlaşma adına” herkesle görüşmeye hazır olduklarını da açıkladı.

ANAYASA MAHKEMESİNDE
Sendika temsilcileri ayrıca, Gelir Vergisi Matrah Dilimleri ve Oranlarının Yeniden Düzenlenmesine İlişkin Yasa Gücünde Kararname’nin iptal edilmesi ve ara emri talebiyle Anayasa Mahkemesi’nde yaptıkları başvuruda bugün hükümet adına yapılacak savunmanın dinleneceğini belirtirken, Anayasa Mahkemesi’nin kararnameyi iptal edeceğine inandıklarını dile getirdi. Başbakanlık önünde eyleme KTAMS, Kamu-Sen, Kamu-İş, KTÖS, KTOEÖS temsilcileri yanında, El-Sen, Koop-Sen, Dev-İş, Türk-Sen, Tıp-İş temsilcileri ile CTP Milletvekili Erkut Şahali de destek verdi.

YOKSULLAŞMA ARTAR
Kamuda örgütlü beş sendika adına KTAMS Başkanı Güven Bengihan ve KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş basına açıklamalarda bulundu. Bengihan, söz konusu düzenlemenin ülkede “giderek yoksullaşan halkın daha da yoksullaşmasına neden olacağını” söyledi. Bengihan, hükümetin şu an hazırlamış olduğu vergi düzenlemesinde “az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınacağı” söyleminin doğru olmadığını vurguladı.

HÜKÜMET HALK DÜŞMANI
Güven Bengihan, hükümetin bir taraftan da “sermayeye af ve mahsuplaştırmalar getirdiğini”, “bazı büyük iş insanlarının ve bazı sektörlerin teşviklerden kaynaklı hala vergi ödemediğini” hatırlatarak, “40 yıldır bu ülkede dünya zenginler listesine giren ama vergi ödemeyen üniversite patronları var ancak kamu çalışanları, bordro mahkumları %40 vergi dilimine konulmak isteniyor. Bu yüzden bu hükümet, Ünal Üstel hükümeti emekçi ve halk düşmanıdır” dedi.

TUHAFLIKLAR ÜLKESİ
KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş de “Ülkenin tuhaflıklar ülkesi olmaya aday olduğunu, rüşvet, yolsuzluk, hırsızlık, partizanlık iddiaları ile anılmaya başladığını, ülkenin sorma gir hanına döndüğünü” belirterek, “bu devlet böyle yönetilemez” dedi. Maviş şöyle devam etti: “Bu ülke içerisinde, sabit bir maaşla gelirini korumaya çalışan insanlarımızın vergisini artırarak bu maliye yönetilemez. Buradan çağrımız açıktır; %40 vergiyi kabul etmiyoruz, insanca bir yaşam istiyoruz, yolsuzluğun, gaspın, hırsızlığın olmadığı, sokaklarda çocuklarımızın güvenle dolaşacağı bir ülke istiyoruz.”

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu