KıbrısManşetSağlıkSiyasetToplumYaşam

Vicdansızlar! “Siz insan bile değilsiniz”

Polis Genel Müdürlüğü ve Başsavcılığı göreve davet ediyoruz… Yaşlıları istismar ettikleri için görevlerine son verilen Halk Vakfı Yaşlı Bakımevi yöneticileri için acilen yargı süreci başlatılmalı ve yurtdışına çıkışları yasaklanarak, yürütülecek kapsamlı soruşturma neticesinde en ağır cezaları almaları sağlanmalı.

Polis Genel Müdürlüğü ve Başsavcılığı göreve davet ediyoruz…

Yaşlıları istismar ettikleri için görevlerine son verilen Halk Vakfı Yaşlı Bakımevi yöneticileri için acilen yargı süreci başlatılmalı ve yurtdışına çıkışları yasaklanarak, yürütülecek kapsamlı soruşturma neticesinde en ağır cezaları almaları sağlanmalı.

YAŞLILARIN MAAAŞLARINA EL KOYDULAR

Sınırüstü köyündeki Halk Vakfı Yaşlı Bakımevi’nde ortaya çıkarılan skandal durumun ardından, adına ‘bakımevi’ denilemeyecek yerle ilgili birçok şok edici ayrıntı da gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Elde edilen bilgilere göre, Halk Vakfı Yöneticileri Melek Fahri Doğan ve Fahri Bilgehan’ın uzun yıllardır bakımevinde kalan yaşlıların maaşlarını vakfın hesaplarına aktardıkları, maaşı olmayan yaşlıların ise mal varlıklarına vakıf olarak el koyup vakfın üzerine geçirdikleri öğrenildi.

Ayrıca, Halk Vakfı Yaşlı Bakımevi’nin idamesi için İngiltere ve Avustralya’da yaşam süren Kıbrıslı Türklerden yüklü meblağlarda bağış toplayan vakıf yöneticilerinin bu paraları da kendi hesaplarına geçirdikleri ve bakımevine tek bir çivi dahi çakmadıkları ortaya çıktı.

AÇLIĞA TERK EDİLDİLER

Halk Vakfı Yaşlı Bakımevi’nde yaşam süren yaşlıları, insanlık dışı koşullarda barındırdıkları yetmezmiş gibi bir de açlığa ve parasızlığa terk eden vakıf yöneticilerinin, yaşlılara bazı günler sadece çorba bazı günler ise kuru ekmek yedirdiği ortaya çıktı.

Özel beslenme programına ve tedaviye ihtiyaç duyan yaşlıların günlerce aç kaldıkları ve geceleri ağlayarak uyudukları da öğrenilirken, temizlik ve hijyen koşullarından çok uzak bir yaşam sürdükleri de tespit edildi.

Uzun süredir bakımevindeki çamaşır makinesinin bozuk olduğu ve yaşlıların kirli kıyafetlerini giymeye devam ettikleri ayrıca sıcak su olmadığı için haftalarca banyo yapamadıkları ortaya çıkan skandallar arasında.

TARİHİ GEÇMİŞ VE YEŞİL REÇETELİ İLAÇLAR

Hasta ve savunmasız yaşlılar bakımevinde şiddet gördükleri de itiraf ederken, çektiği acılardan dolayı bağırıp çağıran ya da akıl sağlığı yerinde olmayan yaşlıların ise sakinleştirici iğne ve ilaçlarla uyutulduğu da öğrenildi.

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KTEB) Başkanı Dr. Eczacı Umut Öksüz ve Yönetim Kurulu üyesi Ülker Pozan Cihangir, ülke gündemine bomba gibi düşen Halk Vakfı Yaşlı Bakımevi‘ne gitti, tarihi geçmiş ilaçları görüntüledi.

Zabıtalar eşliğinde kilitli odaya giren Öksüz ve Cihangir, içinde yeşil reçete ile alınabilen ilaçların da olduğu onlarca tarihi geçmiş ilaçla karşılaştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu