KıbrısManşetToplum

VİP ‘kaçakçılık’ kapısı

Ercan Havalimanı VİP Terminali üzerinden gerçekleştirilen kaçakçılık olayı, VİP Terminali’nin güvenilirliği ve denetlenebilirliğinin sorgulanmasına neden oldu

Devrim DEMİR

Ercan Havalimanı VİP Terminali üzerinden gerçekleştirilen kaçakçılık olayı, VİP Terminali’nin güvenilirliği ve denetlenebilirliğinin sorgulanmasına neden oldu.


BİRÇOK SORU CEVAPSIZ
Ülkede son dönemlerde artan yolsuzluk olaylarına adı karışan birçok siyasi ve üst düzey isim ‘zanlı’ olarak mahkeme koridorlarına taşınmaya devam ediyor. Emekli TSK Mensubu Ömer Paç’ın Ankara’da 478 karton kaçak elektronik sigarayla yakalanmasının ardından, gözler Ercan Havaalanı VİP bölümüne çevrildi. 23 Şubat tarihinde Ankara Esenboğa Havaalanı’nda Paç’ın tasarrufunda bulunan yüzlerce kaçak sigaranın ele geçirilmesinin ardından, Paç, aynı tarihte KKTC’ye geri dönüş yaptığı esnada tutuklandı. Nüfuzunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri gibi güzide bir kurumu imkanlarını kaçakçılığa alet ederek, VİP Terminali’ni kullanan PAÇ’ın, 3 valiz dolusu kaçak sigarayla, elini kolunu sallayarak Ercan Havalimanı’ndan nasıl çıkış yapabildiği tartışma konusu oldu. VİP Terminali’ni kullanma hakkı bulunan yolcuların valizlerinin X-RAY cihazı kontrolünden geçirilip geçirilmediği konusu bu olayın patlak vermesinin ardından sorgulanmaya başlanırken, GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre VİP Terminali’nde gümrük memuru bulunmadığı ortaya çıktı.

VİP’DE GÜMRÜK KONTROLLERİ YAPILMIYOR İDDİASI
Kaçakçılık olayının ortaya çıkmasının ardından polis, X-Ray cihazının bulunduğu noktadaki kamera görüntülerini mercek altına aldı. Gazetemizin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre; Ercan Havalimanı Yeni Terminal binasına taşınırken, Gümrük Müdürlüğü’nün VİP binasına gümrük memuru atanması talebinde bulunduğu öğrenildi. İddialar; siyasilerin Gümrük Müdürlüğü’nün talebini reddettiği ve hala VİP Terminali’ni kullanan yolcuların gümrük kontrollerinin yapılmadığı yönünde. Yeni VİP Terminali’nde X-Ray cihazının bulunduğu kısımda sivil ve asker bölümünün ayrı olduğu öğrenilirken, suçun işlendiği tarihte zanlı Ömer Paç’ın valizlerinin kontrolden geçirilmediği de iddialar arasında.

‘YOLGEÇEN HANI’ GİBİ
Hava ve deniz limanlarında giriş-çıkış yapılırken, yolcuların eşyaları ve üzerleri sıkı bir denetimden geçerken, VİP Terminali’ni kullanan yolcuların hiçbir şekilde denetlenmediği iddiası “Bu ayrımcılık neden?” sorusunu akıllara getirdi. GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan Ercan Havalimanı’na yakın kaynaklar, VİP Terminali’nde görev yapan polis ve güvenlik personelinin ciddi baskı altında olduğu, VİP Terminali’nde hiçbir yolcunun üzeri ve valizlerini arama hakkına sahip olmadıkları öne sürüldü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu