EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

Vurgun yüz milyonlara ulaştı

‘Sahte diploma ve yolsuzluk’ soruşturmasında polis yeni meblağlara ulaştı

DEVRİM DEMİR

‘Sahte diploma ve yolsuzluk’ soruşturmasında polis yeni meblağlara ulaştı.

DALLANDI BUDAKLANDI
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’ndeki “sahte fatura ve diploma soruşturması” her gün biraz daha dallanıp budaklanıyor. Üniversite sahipleri tarafından yapılan şikayet sonrası tutuklanan zanlılar Kemal Dürüst, Amir Shakirfard, Serdal Gündüz ve Şenol Kovancı aleyhindeki soruşturma derinleşti. Zanlılar dün ek tutukluluk talebiyle yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

SAHTE İMZAYLA ARSA
Polis mahkemede verdiği ifadede eski bakan ve Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Kemal Dürüst ile ilgili olarak: “Serdal Gündüz ile birlikte 4 koçanlı bir arsanın alınması adına üniversitenin esas sahibinin imzasını sahteledikleri” yönünde bir şikayetin de bulunduğunu ifade etti.  Polis söz konusu arazi için 750 bin TL; 55 bin sterlin; 27 bin 500 sterlin; 27 bin sterlin; 75 bin sterlinlik (toplamda 184 bin 500 sterlin- 7,3 milyon TL) çek kesildiğini ayrıca, biri 305 bin dolar ve biri 400 bin dolar kredi (yaklaşık 22 milyon TL) çekildiğini kaydetti.

“MEBLAĞ DAHA DA ARTACAK”
Soruşturma memuru, 20 polis memurunun soruşturmada yer aldığına değinerek, çok kapsamlı hareket ettiklerini anlattı. Zanlıların 2 Milyon 129 bin TL; 111 bin 986 sterlin (4,5 milyon TL); 156 bin 346 Euro (5,2 milyon TL); 453 bin 476 dolar (14,5 milyon TL) temin etmekle bağları olduğunu söyledi. Soruşturma kapsamında 157 ifade alındığını kaydeden polis, meblağın artabileceğine işaret ederek üniversite adına birçok usulsüz işlemler yapıldığını kaydetti.

YENİ TUTUKLAMALAR GÜNDEMDE
Polis şikayetlerin her gün arttığını ifade ederek, Türkiye’den gelen bir ekibin, üniversitede çok yönlü bir araştırma yaptığını belirtti. Zanlılar Amir Shakirfard, Serdal Gündüz, Kemal Dürüst ve Şenol Kovancı aleyhindeki soruşturmanın henüz tamamlandığını kaydeden polis, 8 gün tutukluluk talep etti. Talebe itiraz eden avukatlar duruşma yaparak iddiaları ret etti. Yaklaşık iki saat süren duruşma sonrası Yargıç Gülay Uğur, tarafların itirazlarını değerlendirdikten sonra soruşturmanın selameti

için zanlıların 5’er gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu