Sağlık

Vücutta birçok olumsuz etkiye sebep oluyor

Yemek yerken yudumlayarak içilen suyun başta sindirim olmak üzere vücutta birçok olumsuz etkiye sebep olduğunu biliyor muydunuz?

Sofra düzenimizde bile yerini eksik etmediğimiz su bardaklarını kaldırmanın zamanı geldi. Yemek yanında içilen su, sindirime yardımcı sıvılara müdahale ederek vücudunuzun bir yemeği sindirmesini zorlaştırır. Yeterince su içmek genel sağlığınız için çok önemli olsa da yemeklerinizle birlikte bir bardak su içmek, yarardan çok zarar verebilir. İşte, yemekle birlikte tüketilen suyun vücudumuz üzerindeki etkileri;

1. AĞIZ KURULUĞUNA SEBEP OLUR
Kulağa ters gelse de yemeğinizle birlikte bir bardak su içmek tükürüğünüzü kurutabilir. Bazı insanlar sularına bir dilim limon eklemeyi sever, bu da onu asitli bir içecek yapar ve bu da tükürük salgınızı etkiler. Tükürük, ağız çevreniz için sağlıklı bir içecek görevi gördüğünden, ağız kuruluğu, ağız kokusu da dahil olmak üzere bazı rahatsız edici semptomlara yol açabilir. Limonlu su ayrıca reflü gibi belirli sağlık koşullarını kötüleştirebilir ve dişlerinizin minesine zarar verebilir.

2. SİNDİRİMİ ZORLAŞTIRIR
Yemekte su içtiğinizde tükürüğünüz seyrelir ve bu da besinlerin sindirilmesinden sorumlu mide sularının salgılanmasını etkiler. Sonuç olarak, mideniz yiyecekleri parçalamak için daha zayıf sinyaller alır ve bu da şişkinliğe yol açabilir. Uzun süre sindirilemeyen besin ise daha fazla su içmenize sebep olabilir.

3. BESİN EMİLİMİNİ YAVAŞLATIR
Yemek sırasında su içmek, sindirime yardımcı asitlerini sulandırdığı için midenizin doğal asitlik seviyesini etkiler. Bu, sindirim sisteminizi olumsuz etkiler ve vücudunuzun daha az vitamin ve besin emmesine neden olur.

4. MİDE EKŞİMESİNE NEDEN OLUR
Yemeklerle birlikte su içmek midenize hacim kazandırır ve tıpkı büyük bir öğünde olduğu gibi midenizin üzerindeki baskıyı artırır. Bu da belirli sağlık koşullarını kötüleştirebilir ve reflü riskini artırabilir. Yemek sırasında su içmek vücudunuzun daha az sindirim enzimi salgılamasına neden olduğundan, mide ekşimesi dahil olmak üzere zincirleme reaksiyonuna neden olabilir.

5. KİLO ARTIŞINI TETİKLER
Yemek yerken su içmek de fazla kilo almanıza neden olabilir. Vücudunuz yiyecekleri yeterince sindiremediğinde, onu yağa dönüştürerek daha fazla kilo almanızı sağlar. Yemekle birlikte su içmek de vücudunuzun kanınıza daha fazla insülin salmasına neden olabilir ve bu da vücudunuzda yağ depolama şansınızı artırır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu