KıbrısManşet

“Ya SEN hasta olursan? Peki ya SENİN çocuğun hasta olursa?”

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eliz Konat Şenol, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, hükümeti ve kovid-19'a karşı duruşlarını eleştirdi.

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eliz Konat Şenol, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, hükümeti ve kovid-19’a karşı duruşlarını eleştirdi.

Eğlence mekanlarında ve organizasyonlarda ciddi ve caydırıcı önlemler alınmış olsaydı ve yurt dışından vaka ithal edilmemiş olsaydı, bugün ailelerin çocuklarını gönül rahatlığıyla okula yollayabiliyor olacağını dile getirdi.

Fakat, sağlık altyapısının hazırlanmayışının insanları paniğe sürüklediğini kaydeden Şenol, ne yeterli yatak kapasitesi ne de yeterli karantina kapasitesinin olmadığına dikkat çekti.

Şenol, esas sorunun virüsün öldürücü olup, olmadığı veya çocuklarda prevelansın az olup, olmadığı konusunun değil de kişinin kendisinin hasta olması ve çocuğuna bulaştırabileceği düşüncesinin aklında olmasının esas paniğe neden olacağını vurguladı.

Eliz Konat Şenol’un paylaşımı şöyle:

“Eğlence yerleri, casinolar, düğünler, meyhaneler, ‘roof’ partiler, tıklım tıklım restorant ve cafeleri düzgün denetleyip kurallar koyulsaydı, insanlar bu işi ciddiye almayı öğrenseydi (ki bu biZim coğrafyada büyük para cezası ve gerçekten cezaları uygulamak ile ancak olur)şimdi çocuklar okula gidebilecek, parklarda oynayabilecek ve spor yapabilecek olurdu. Zornan vaka ithal edip bulaştırdık…kıskandık, istedik…oldu. ???“I want it, i got it, i want it i got it” ? ?
Belli değil miydi vakaların artacağı? Belliydi. Neden paniğiz peki? Çünkü alt yapımız hazırlanmadı. Hasta olanları yatıracak yatağımız yok, gelenleri koyacak karantina kapasitemiz de yok. Panik bundan. Virüs öldürücüdür ya da değildir tartışmasını geçelim. Çocuklarda prevelansın az olduğunu da geçelim. Ya SEN hasta olursan? Peki ya SENİN çocuğun hasta olursa? İşte panik bu.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu