GenelManşetTürkiye

Antalya’da yabancı nüfus iki yılda iki kattan fazla arttı

New York Times, savaş nedeniyle çok sayıda Rus’un taşındığı kentin sosyal dokusunun değişebileceğini yazdı  

Yabancı nüfusun iki yılda iki kattan fazla arttığı Antalya’da, 177 bini aşkın yabancının 50 bini Rus

“Sanki bir sabah kalkıp Türkçe bir kelime duymaz hale gelmiş gibiyiz. Her şey Rusça”

NEW YORK TİMES’IN GÜNDEMİNDE…

Ukrayna’da aylardır süren ve dünyada derin etkiler yaratan savaş, Türkiye’nin tatil merkezlerinden Antalya’da da büyük değişime yol açtı. Uzun yıllardır Ruslar arasında popüler olan kente, savaş sonrasında binlerce Rus’un akın etmesi ve ev fiyatlarının fırlaması, uluslararası basında da gündem oldu. New York Times, savaş nedeniyle çok sayıda Rus’un taşındığı Antalya’nın sosyal dokusunun değişebileceğini yazdı.

“TÜRKÇE KELİME DUYMAZ OLDUK”…

Antalya’daki değişimi inceleyen gazete, son dönemde yaşanan Rus akını nedeniyle kentte yaşayan Türkiyelilerin artan kiraları ve fiyatları ödemekte zorlandığını yazdı. Kentte Rus nüfusunun hızla arttığına dikkat çekilen haberde, birçok dükkânda artık Rusça tabelalar görüldüğü, Antalya’nın adeta “Akdeniz kıyısındaki Moskova”ya döndüğü belirtildi. Gazeteye konuşan bir genç, “Sanki bir sabah kalkıp Türkçe bir kelime duymaz hale gelmiş gibiyiz. Her şey Rusça. Türkler kenti ülkelerinde yabancı gibi hissediyor” dedi.

‘BURASI SİBİRYA’DAN DAHA SICAK’…

Eylül’de Antalya’da yaşayan yabancı nüfusun iki yılda iki kattan fazla arttığı, 177 bini aşkın yabancıdan 50 bininin Rus, 18 bininin de Ukraynalı olduğu açıklanmıştı. Verilere göre Kasım itibarıyla kentte yabancıların aldığı ev sayısı da 19 bini geçti. Savaş sonrasında Antalya’ya taşınan 32 yaşındaki İgor Lipin, Ukrayna savaşına gitmemek için ülkeden kaçmak zorunda kaldığını belirterek “Ayrıca burası Sibirya’dan daha sıcak” sözleriyle iklimden de memnun olduğunu ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu