DünyaEkonomiGenelManşet

Yabancılar en çok emlakçıya güveniyor

Türkiye’den gayrimenkul satın alan yabancıların ilk tercihi emlakçılar oluyor

Türkiye’den gayrimenkul satın alan yabancıların ilk tercihi emlakçılar oluyor

Bir araştırmaya göre emlakçılar ve emlak şirketlerinin web sitelerine güven yüksek

48 ÜLKEDEN 410 YATIRIMCI

Yabancı alıcıların Türkiye’de gayrimenkul satın alırken en güvenilir bulduğu kaynakların başında %47.8 ile emlakçılar, % 38.8 ile emlak şirketlerinin web siteleri, % 29.3 ile referanslar geliyor. Araştırma şirketi AGS Global, Türkiye Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) adına yabancıların tercihi konusundaki tutumlarını sordu. 48 ülkeden 410 uluslararası yatırımcıyla gerçekleştirilen “Rekabet ve İlham: Türkiye’de Yabancı Gayrimenkul Yatırımlarının Geleceğini İhracat Odaklı Yeniden Düşünmek” araştırmasının üçüncü sonucu yayınlandı.

EN GÜVENİLİR KAYNAK HANGİSİ?

Araştırmada “Türkiye’de gayrimenkul satın almadan önce hangi araştırma kaynaklarını güvenilir buldunuz?” sorusuna verilen yanıtlara göre, Ruslar %66.7, İngilizler %50, Almanlar %48, Irakılar ise %48.6 ile sadece Türk emlakçıları güvenilir buldu. Ürdünlüler %44.8 ile referans kişileri, Cezayirliler %50 ile emlak şirketi web siteleri ve promosyon materyallerini en güvenilir kaynaklar olarak tanımlarken, Suudi Araplar %38,5 ile emlakçılar ve referans kişileri eşit oranla güvenilir buluyor. İranlılar ise %46.2 oranıyla web siteleri ve promosyon materyalleri ile referans kişileri eşit oranda baz alıyor.

%82.9’U ALIM SÜRECİNDE SORUN YAŞAMADI

Araştırma sonuçlarına göre yabancıların %82.9’u gayrimenkul satın alma sürecinde herhangi bir sorun ya da aksaklıkla karşılaşmadığını ifade ederken, %17.1’lik kesim sorunlar karşılaştığını bildiriyor. Bu sorunlar arasında %41.4 ile emlak şirketleri ve inşaat firmaları başı çekerken, %32.9 ile tapu bürokrasisi, %20 ile dil sorunu da dert. Bu sorunları 18.6 ile para transferi sorunları, %15.7 ile banka hesabı açma problemi takip ediyor. Katılımcıların %51.2’sinin tapu devir sürecini kendisinin yürütmesi de dikkati çekti.

EN ÇOK WHATSAPP KULLANILIYOR

Verilere göre, Türkiye’den gayrimenkul satın alan yatırımcıların %63.7’si WhatsApp aracılığıyla emlak şirketiyle iletişime geçerken, onu %48.5 ile yüz yüze görüşme, %46.8 ile e-posta, %39 ile telefon takip ediyor. İngilizlerin %75’i, Cezayirlilerin %70.8’i, Rusların %70.4’ü, Iraklıların %62.2’si, Suudi Arabistan vatandaşlarının %61.5’i, Ürdünlülerin %58.6’sı emlak şirketiyle iletişime geçerken WhatsApp’ı kullanıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu