KıbrısManşetToplum

Yağmur ve fırtına Geçitköy’ü talan etti

Ülkede etkili olan yağışlı hava ve fırtına, Geçitköy’de halkı mağdur ederken, yetkililer köydeki olumsuzlukların giderilmesi amacıyla canla başla çalışmalarını sürdürüyor

Ülkede etkili olan yağışlı hava ve fırtına, Geçitköy’de halkı mağdur ederken, yetkililer köydeki olumsuzlukların giderilmesi amacıyla canla başla çalışmalarını sürdürüyor.

BÖLGE FELAKETİ YAŞADI
Geçitköy’de, yoğun yağışlar nedeniyle dereler taştı, köy yolları kapandı. Tehlike arz eden hanelerin boşaltıldığı bölgede, göle dönen sokaklarda mahsur kalan vatandaşlara sivil savunma, itfaiye ve belediye ekipleri müdahalede bulundu. Yolda araçları ile mahsur kalan vatandaşların iş makinalarıyla kurtarıldığı bölgede, bir araç sel sularına kapılarak dereye düştü.

MADDİ HASAR BÜYÜK
Çarşamba sabahı polis kontrolünde ulaşıma açılan Geçitköy yolunda, yetkililer trafik güvenliği adına önlemi elden bırakmadı. Bazı evleri su basan köyde, bazı evlerin bahçe duvarları yıkıldı, hayvancılıkla uğraşan köy sakinleri hayvanlarını besleyecek yem arayışına başladı. Köy içindeki köprüde temizlik çalışmaları yapılırken ve bölgeye gidiş-gelişlerin yeniden sağlanabilmesi için seferber olundu. Yoğun yağışların etkisi ile devrilen elektrik direkleri ise, KIB-TEK personeli tarafından yeniden dikildi.

MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK
Girne Kaymakamı Cemal Özcemoğlu ve diğer yetkililer, Salı gecesinden itibaren bölgede köy muhtarı ile birlikte hasar tespit çalışmalarına devam ederken, yağışlardan olumsuz etkilenen ailelerle görüşmelerini sürdürdü. Özcemoğlu, Geçitköy’de yaptığı açıklamada, köyde yaşanan afetten dolayı gerek çiftçilik gerekse binalar açısından mağduriyetler yaşandığını, bunları gidermek için devletin yetkili organlarının gerekli çalışmaları başlattığını aktardı. Özcemoğlu, bütün ekiplerin ve paydaşların tüm gücüyle çalıştığını ve 1-2 güne kadar söz konusu mağduriyetlerin giderilmesinin de tamamlanacağını kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu