KıbrısManşet

 Yanan laboratuvar binası Ağır Ceza Mahkemeleri’nin gündeminde yerini aldı

Devlet Laboratuvarı binasında 5 yıl önce yaşanan şüpheli yangın olayının uyuşturucuyla mücadeleye vurduğu darbenin etkileri halen giderilemedi.

Yanan laboratuvar binası Ağır Ceza Mahkemeleri’nin kapanış oturumunda yine gündemdeydi

DENETİMSİZ SERBESTLİK!

PATLAK: Yangının ardından gıda ve su ürünlerinin analizlerini yapan cihazlar kısa sürede yeniden faaliyete geçirilirken, yangından en çok zarar gören uyuşturucu madde analizi yapan cihazların yerine yenileri temin edilmedi

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEYE SEKTE… Devlet Laboratuvarı’nda 21 Aralık 2016 tarihinde çıkan yangının ardından kullanılamaz hale gelen bina atıl durumda kaldı. Söz konusu tarihten beridir kanda ve idrarda uyuşturucu tahlillerinin yapılamıyor olması, ülkemizde uyuşturucuyla mücadeleye vurulan çok ağır bir darbe olarak kanayan yaramız olmaya devam ediyor. Uyuşturucu suçundan tutuklanan zanlılara kan ve idrar testleri yapılmadığı gibi, özellikle trafik kazalarına karışan ve kanında alkol maddesine rastlanmayan kişilere de şüpheli olsa dahi uyuşturucu madde testi yapılamaması büyük bir eksikliğe ve denetimsizliğe neden oluyor.

BÜYÜK EKSİKLİK… Devlet Laboratuvarı binasında çıkan yangın sonrası, kan ve idrarda uyuşturucu madde analizinin yapılmasını sağlayan cihazlarda yangında zarar gördüğü için 5 yıldır ilgili testler gerçekleştirilemiyor. Özellikle Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanarak denetimli serbestlik sürecine tabi tutulan kişilere uygulanan prosedürlerin en önemli bacaklarından biri olan 2 haftada 1 kez kan ve idrar tahlili uygulaması cihaz eksikliği nedeniyle yapılmıyor ve denetimli serbestliğin bu önemli prosedürü yerine getirilmeden yasa uygulanmaya devam ediyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu