KıbrısManşetSiyaset

Yaranmak için yarışıyorlar

Yalanla dolanla oluşturulan bu sanal alanda her geçen gün uluslararası hukuktan ve toplumdan uzaklaşmak suretiyle yalnızlaşıyoruz. Ve maalesef böyle bir politikanın bizi yok oluşla karşı karşıya bıraktığının da birçoğumuz farkındayız

Sözlük anlamı “birinin işine geldiği gibi davranarak onu memnun etmek”

Veyahut “içten olmayan davranışlarla bir kimseyi memnun etmeye çalışmak”

Maalesef geldiğimiz durum bu!

Geçtiğimiz hafta bir televizyon programında heyecanlı bir şekilde “lira kullanmak bizim için büyük bir şanstır” ve “bu süreçten hep birlikte güle oynaya çıkacağız” diyen Ekonomi Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun ardından, Maliye Bakanı Sunat Atun Türkiye’de “Liralaşma stratejisinin enstrümanlarını” görüştüğünü açıkladı…

Velhasıl anlayacağınız altı boş bırakılan öneriler havada uçuşuyor.

Sallayan sallayana.

Peki sonuç?

Sıfır sıfır elde var sıfır.

Biz yorulduk bu abuk sabuk iddiaları dinlemekten, onlar atıp tutmaktan yorulmadı. Bir insanın içinde hiç mi insanına karşı bir sevgi, bir empati hali olmaz?

Geldiğimiz günde içinde bulunduğumuz şartlar herkesin malumu. TL’nin bitmek bilmeyen değer kayıpları, insanlarımızın düşen alım gücü, geçim derdi ve nihayetinde yerlerin dibine vurmuş bir yaşam kalitesi. Bütün bunlar gün gibi ortadayken bakan da olsa bir kişi ülkesinin bu haline hiç mi üzülmez, gerçekten anlamak çok zor!

Ortada son yılların en büyük ekonomik krizi yaşanıyor. Tüm dünyada bu böyle.

Ve fakat gelişimini tamamlayamayan, geri kalmış ülkelerin ekonomileri bundan en çok etkilenen ülkeleri. Dolayısıyla gelişmiş ülkelere nazaran gelişmemiş ülkeler bu krizle boğuşuyor. Kuzey Kıbrıs ise her anlamda dünyadan tecrit edilmenin de etkisiyle bu süreçte en çok etkilenen toplumların başında gelir. Lakin maalesef ülkeyi yöneten anlayışın üst akıl diye konumlandırılan otoriteye karşı olan zaafı neticesinde ekonomik sıkıntı görmezden gelinerek adeta paralel bir evrende yaşarmışçasına tavır içine giriliyor.

Yalanla dolanla oluşturulan bu sanal alanda her geçen gün uluslararası hukuktan ve toplumdan uzaklaşmak suretiyle yalnızlaşıyoruz. Ve maalesef böyle bir politikanın bizi yok oluşla karşı karşıya bıraktığının da birçoğumuz farkındayız..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu