KıbrısManşet

Yasa var uygulama yok

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Kocaismail, Kanser Hastalığı Bildirim Yasası’nın gerektiği gibi uygulanmadığını söyledi.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, Ekim 2018’de yürürlüğe giren Kanser Hastalığı Bildirim Yasası’nın uygulanma noktasında eksiklikleri olduğunu vurguladı. Kocaismail, kanser hastalığıyla ilgili yürütülen çalışmalarda büyük adımlar atıldığını ancak, yasanın uygulanması konusunda hala eksikliklerin olduğunu dile getirdi.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, 4 Şubat Dünya Kanser Bilinçlenme Günü nedeniyle Haberci gazetesine yaptığı değerlendirmede ülke genelinde kanser hastalığına karşı bilincin arttığını bunun da sevindirici olduğunu söyledi.

Kocaismail düzenledikleri etkinlikler, farkındalık çalışmalarıyla toplumun daha bilinçli hale geldiğini dile getirerek, kanserden korkmak yerine geç kalmaktan korkmak gerektiğini söyledi.

KADINLAR DAHA BİLİNÇLİ

Toplumsal olarak kanser hastalığına karşı kadınların daha bilinçli olduğunu dile getiren Kocaismal, “Kadınlarda bilinç oldukça fazla arttı. Beyler ise hala kontrollerini yaptırma konusunda ihmalkâr davranıyorlar” şeklinde konuştu.

Özellikle meme kanserinde bilincin arttığını ifade eden Kocaismail, erkeklerin prostat kanseri konusunda yeteri özeni göstermediğini söyledi.

MART AYINDA ERKEKLER İÇİN ETKİNLİK YAPILACAK

Kocaismail, Mart ayında erkekler için prostat kanseri farkındalık etkinleri düzenleyeceklerini belirtti. Kocaismail böylelikle kanser vakalarını daha aza indirebileceklerini söyledi.

Ülkemizde ortalama 700 yeni hastanın teşhis edildiğini ifade eden Kocaismail, amaçlarının bu rakamı daha da aşağılara çekmek olduğunu ifade etti. Kocaismail her şeyden önce insan sağlığı adına rakamların düşüş göstermesi için çabaladıklarını bunun yanı sıra devletin ilaçlar için harcadığı rakamların da azalacağına dikkat çekti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu