Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşetToplum

Yaşam var, yol yok!

Sosyal Konut Yasası çerçevesinde 2011 yılında UBP hükümeti tarafından Dikmen’de dağıtılan kırsal kesim arsalarının halen daha alt yapısının yapılmaması bölgede evinde kalmak isteyenleri çileden çıkardı.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

DEVRİM DEMİR

Sosyal Konut Yasası çerçevesinde 2011 yılında UBP hükümeti tarafından Dikmen’de dağıtılan kırsal kesim arsalarının halen daha alt yapısının yapılmaması bölgede evinde kalmak isteyenleri çileden çıkardı.

Devletin ilgili makamlarına defalarca başvuruda bulunarak ilgili bölgeye alt yapı yapılmasını isteyen Dikmenli gençlerin talepleri bir türlü karşılanmadı.

Bölgeye gelişi güzel dikilen elektrik direklerinin yanı sıra hiçbir tedbir alınmadan yaşam alanı evlerin dibine yerleştirilen trafo da büyük tehlike arz ediyor.

Parselasyon yapılmadığı için evlerinin koçanlarını alamayan Dikmenli gençlerin eli kolu bağlandı.

YAŞAM VAR, YOL YOK
Bölgede yaşayanlardan biri olan Mehmet Kuni, yıllardır çare üretilmeyen sorunlarını GIYNIK Gazetesi’ne anlattı.
Aileleri ile yaşamayı hayal ettikleri evlerinde kâbusu yaşadıklarını kaydeden Kuni, “Ev var, yol yok birçok komşumuz yol olmadığı için türlü sıkıntılarla yıllardır mücadele veriyor. Seçim dönemi yine bu bölgeye geldiler, ancak hiçbir şey yapmadılar” dedi.

Bölgede ev başlatan birçok kişinin inşaatını yaşanan olumsuzluklar nedeniyle durdurduğunu da kaydeden Kuni, evi olup yaşamaya çalışanların da birçok sorunla karşı karşıya olduğunu söyledi.

ÖZELDEN HİZMET ALDILAR
Kırsal kesim arsalarının dağıtımı yapıldıktan sonra üzerlerine düşen yasal tüm yükümlülükleri yerine getiren hak sahiplerinin birçoğu, devlete yüzlerce sterlin peşinat ödediği halde özelden hizmet alarak arsasının sınırlarını belirledi. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen, alt yapı olmayan bölgede türlü sorunlarla mücadele ediyorlar. Bölgede yaşayanlar yetkililerin bir an önce üzerine düşeni yapmasını bekliyor.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu