KıbrısManşetSiyasetToplum

Yaşamsal öneme haiz noksanlık olmaz

Her türlü zafiyeti ortadan kaldırmak esas alınmaz ise yapılan bütün bu işler bir anda sıfırlanır ve uluslararası havaalanı tanımı sadece siyasi bir şov olarak kalır

Yeni Ercan Havaalanı binası ve pisti 20 Temmuz’da Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla dualar eşliğinde açıldı. Fiziki nitelik açısından son derece çağdaş bir yapı olması elbette mutluluk verici ve elbette emeği geçen herkese teşekkürler… Ve fakat böylesi bir havaalanı  gerek  inşaat safhası gerekse sonrasında  yaşamsal  öneme haiz her detayı işlevsel hale getirmek durumundadır.

Nitekim El-Sen, yeni havalimanının elektrik altyapısının son kontrollerinin henüz yapılmadığını, bunun ciddi anlamda bir can ve mal güvenliği tehlikesi yarattığını belirtiyor.

Eğer bu doğruysa ki öyle olduğu anlaşılıyor bunun çok tehlikeli bir o kadar da geçiştirilemeyecek kadar önemli bir konuda yetkililer bir siyasi şov uğruna hem yasaları çiğniyorlar, hem insanların hayatları tehlikeye atıyorlar. Peki sadece bu mu eksik gedik kalan? Elbette değil..

Bazı durumlarda binanın yeni inşa edilmesinden ötürü birtakım eksikliklerin olması doğal karşılanabilir, zira kullanım boyutu arttıkça bu eksiklikler görülür, tespit edilir ve giderilir.. Ve fakat yaşamsal öneme sahip eksiklikleri bu kapsamda değerlendirmek doğru olmaz. Dolayısıyla binlerce insanın gelip geçeceği bu alandan başta can güvenliği olmak üzere her ayrıntının hiçbir tartışmaya mahal vermeden düşünülmesi ve yaşamsal öneme haiz eksikliklerin derhal giderilmesi gerekiyor.

Nitekim bir havalimanını güvenli yapan uluslararası normlar başta olmak üzere her kriter, her kural göz ardı edilmeden harfiyen uygulamak ve denetimi sağlamak bu anlamda her türlü zafiyeti ortadan kaldırmak esas alınmaz ise yapılan bütün bu işler bir anda sıfırlanır ve uluslararası havaalanı tanımı sadece siyasi bir şov olarak kalır..

Elbette bunu hiçbirimiz arzu etmeyiz.

Bu kadar emek, çaba ve ortaya çıkan bu güzel yapının sadece siyasi bir beklentinin karşılanması olarak değil, son derece modern, çağdaş, uluslararası havacılık kriterleri ile birebir örtüşen insanların huzur içinde inip, uçabileceği bir havalimanı olarak bilinmesi için

Diğer Haberler

Başa dön tuşu