KıbrısManşetSiyasetToplum

Yayla Sulama Birliğinde neler oluyor?

Ahmet Serdaroğlu ve Ali Yeltekin yaptıkları açıklamalarda, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’u göreve çağırarak, süratli adım atılmadığı takdirde eylem şekillerinin değişeceğini belirtti

Ahmet Serdaroğlu ve Ali Yeltekin yaptıkları açıklamalarda, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’u göreve çağırarak, süratli adım atılmadığı takdirde eylem şekillerinin değişeceğini belirtti.

SERDAROĞLU: TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ UYGULANMIYOR
BASS Sendikası, “Güzelyurt Bölge Sular Komitesi ve Yayla Sulama Birliği’nde mağdur duruma düşürülen çalışanların özlük ve sosyal haklarının ödenmesi, yürürlükte olan toplu iş sözleşmesine uygun hareket edilmesi ve Yayla Sulama Birliği’nde şeffaf bir mali denetim yapılması” talebiyle İçişleri Bakanlığı önünde eylem ve basın açıklaması yaptı. Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Güzelyurt Kaymakamı’nın Güzelyurt Bölge Sular Komitesi maaş ve özlük haklarıyla ilgili maddeleri toplu iş sözleşmesinde bulunmasına rağmen uygulamadığını dile getirdi. Sendikalarının, görevini doğru yapmayanlarla sorunu olduğunu söyleyen Serdaroğlu, “adalet duygusu yüksek” olarak bilinen İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’u bu bağlamda göreve davet ettiklerini belirterek, süratli adım atılmasını beklediklerini, yapılmaması halinde Hür-İş Federasyonu’nun gereğini yapmakta tereddüt etmeyeceğini bildirdi.

“KAYMAKAMLIK ÇALIŞANLARI GİZLİ GİZLİ İŞTEN DURDURDU”
BASS Genel Sekreteri Ali Yeltekin de Güzelyurt Bölge Sular Komitesi’nde özellikle Başsavcılık ve Sayıştay görüşlerine rağmen yasa dışı uygulamalar yapıldığını, maaşların asgari ücretin altında kaldığını belirtti. Yeltekin, Gayretköy, Güzelyurt, Akçay ve Yayla’da görev yapan personelin sadece su işleriyle değil, aynı zamanda tamirat, sigortaların ve dolayısıyla devlet malının korunması gibi görevleri de yerine getirdiğini kaydederek, Kaymakamlığın “Para yok; para bulun gelin, ödeyelim” diyerek özlük ve sosyal hakları ödemediğini iddia etti. BASS Genel Sekreteri Ali Yeltekin, bir yıl önce emekli olması gereken bir çalışanın henüz defterleri teslim etmeyerek birliği 500 bin TL zarara uğrattığını da savundu.

“GÜZELYURT’TA DERELER BİR KİŞİYE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ”
 Güzelyurt’taki derelerin bir kişiye peşkeş çekildiğini savunan Yeltekin, köyde hafriyat işi yapanların çakıl bulmakta zorlandıklarını aktardı ve bugünkü eylemde onların da sesi olmak istediklerini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu