KıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

“Yeni Ercan Havalimanı için mutluyum, ülkemize değer kazandıracak”

MİNE İÇSEL

T.C Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, BRT’de katıldığı programda Türkiye Cumhuriyeti’nin destekleri ile ülkede hayata geçen projeler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.;

ADA’NIN EN BÜYÜK HAVAALANI
Yeni Ercan Havaalanı konusuna değinen Feyzioğlu, Yeni Ercan’ın 20 Temmuz’da açılacak olmasından duyduğu mutluluğu dile getirirken tüm vatandaşların da aynı mutluluğu yüreğinde yaşaması temennisinde bulundu. Yeni Ercan’ın, Ada’nın en büyük havaalanı olduğunu hatırlatan Feyzioğlu, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük dördüncü havaalanına denk bir yapının KKTC’ye kazandırılmasının önemine dikkat çekti.

ÜLKEYE CİDDİ KATMA DEĞER
Yeni Ercan’ın ülkeye birçok istihdam kapısı açacağını belirten Feyzioğlu, geniş yolcu kapasitesi ile de ülke genelinde turizme ciddi anlamda katma değer sağlanacağını söyledi. Eski Ercan’ın kapasite bakamından yetersiz kalmasının Ada’ya gelen yolcular açısından eziyete dönüştüğünü dile getiren Feyzioğlu, yeni havaalanı ile ülkeye yolculuğun daha sağlıklı hale geleceğinden ve havaalanının cazibe merkezi haline geleceğinden bahsetti.

“DEVLETİMİZE SAHİP ÇIKALIM”
Ada’ya gelen her misafirin harcamalarının doğrudan doğruya ülke insanının hane gelirlerine yansıyacağını belirten Büyükelçi Feyzioğlu, sözlerini şöyle tamamladı; “Bunlar devlet olmanın gereğidir. Burası bir kasaba değil; Akdeniz’in incisi, Türk milletinin Doğu Akdeniz’deki ikinci kalesidir. Denktaş’ın da dediği gibi; devletimize sahip çıkalım, gurur duyalım yaptıklarımızla.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu