DünyaGenelManşet

Yeni evlerde şarj noktası zorunlu

İngiltere, 2022’den itibaren yeni inşa edilecek binalarda elektrikli araçlar şarj noktaları konulması gerekiyor

İngiltere, 2022’den itibaren yeni inşa edilecek binalarda elektrikli araçlar şarj noktaları konulması gerekiyor

Benzinli ve dizel otomobil satışının sona ereceği 2030 yılına kadar, her yıl ülke genelinde 145 bin ekstra şarj noktası kurulacak

BİNALAR ÇAĞIN TEKNOLOJİSİNE UYDURULACAK… Gelişen teknoloji kendini yeni inşa edilecek konutlarda da iyice hissettirmeye başladı. İngiliz basınında yer alan haberlerin bir yenisi de elektrikli araçlar ve yeni yapılacak inşa edilecek binalar arasındaki gelişmeler oldu. Haberlere göre, İngiltere, önümüzdeki yıldan itibaren yeni binalarda elektrikli araçlar için şarj noktalarını zorunlu hale getirecek. Elektrikli otomobillere olan ilgi her geçen gün artıyor, ancak hala birçok ülkenin şarj altyapısı yeterli değil. İngiliz enerji düzenleme kuruluşu Ofgem, ülkede halen yeterli sayıda şarj noktası olmaması nedeniyle çok sayıda tüketicinin araç alım konusunda çekimser davrandığını söylüyor.

YENİ EVLER, OFİSLER VE SÜPERMARKETLER… İngiltere Başbakanı Boris Johnson tarafından açıklanması beklenen yeni mevzuata göre, önümüzdeki yıldan itibaren İngiltere’de inşa edilecek yeni binalarda elektrikli araçlar için önlem alınması ve şarj noktaları kurulması gerekiyor. Yapılan açıklamalarda yeni düzenlemenin, İngiltere’de benzinli ve dizel otomobil satışının sona ereceği 2030 yılına kadar, her yıl ülke genelinde 145 bin kadar ekstra şarj noktası kurulmasının hedeflendiği kaydediliyor. Zorunlu düzenleme; yeni evler, ofisler ve süpermarketler gibi binaları kapsayacak. Aynı zamanda 10’dan fazla araçlık park yeri bulunan büyük binalar da bu düzenlemeye dahil edilecek.

İNGİLTERE’NİN İKLİM HEDEFİ… İçten yanmalı motorlarla çalışan araçları yasaklama kararı, İngiltere’nin 2019’da ülkenin emisyonlarının yüzde 16’sını arabalar ve taksiler oluşturduğundan, iklim hedeflerine ulaşma planının bir parçası. Başbakan Johnson, bu girişimi ileriye doğru atılmış büyük bir adım olarak müjdelerken, muhalefetteki İşçi Partisi, yasanın mevcut şarj noktalarındaki “korkunç” coğrafi bölünmeyi ele almadığını söylüyor. İşçi Partisi açıklamasında coğrafi bölünmeye işaret edilerek, “Londra ve Güney Doğu bölgesi, İngiltere ve Galler’in geri kalanından daha fazla halka açık araba şarj noktasına sahip” denildi. Kararın bu ayrımı ortadan kaldırması bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu