EğitimEkonomiKıbrısManşetToplum

Yeni nesiller hesabını bilecek!

Bankalar Birliği ile Eğitim Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan “Finansal Okuryazarlık Öğretim Programı” başladı

Bankalar Birliği ile Eğitim Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan “Finansal Okuryazarlık Öğretim Programı” başladı.

 18 AY SÜRECEK PROJE
“Hesabını Bilen Kıbrıs” projesi kapsamında, Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan “Finansal Okuryazarlık Öğretim Programı”nın uygulanmasına 4 pilot okulda başlandı. Pilot okullar, Haydarpaşa Ticaret Lisesi, Gazimağusa Ticaret Lisesi, İskele Ticaret Lisesi ve Güzelyurt Meslek Lisesi olarak belirlendi. Öğretim programı, geçtiğimiz yıl başlatılan “Finansal Okuryazarlık, Farkındalık ve Yetkinlik Artırma Projesi’nin bir parçası. 18 ay boyunca süreceği açıklanan projeyle bireylerin finansal okuryazarlık konusunda farkındalık, bilinç ve yetkinliklerin arttırılması hedefleniyor. Hedefinde lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra, mikro işletmeler, KOBİ’ler, kadın girişimciler, çiftçiler ve emekliler olan proje Bankalar Birliği denetiminde KMC Danışmanlık tarafından yürütülüyor.

KÜÇÜK AMA ÖNEMLİ
 4 okulda, muhasebe ve finansman alanında eğitim alan 9’uncu sınıf öğrencilerine verilecek eğitim için dün Lefkoşa, Grand Pasha Hotel’de öğretmenlere yönelik tanıtım etkinliği ve atölye düzenlendi. Etkinlikte konuşan Bankalar Birliği Başkanı Olgun Önal, “Hesabını Bilen Kıbrıs’ projesindeki en büyük hayallerden birinin de çocukları programın parçası haline getirmek olduğuna işaret etti. Önal, finansal okur yazarlığın orta eğitim müfredatının bir parçası olacağını kaydederek, “Bu küçük ama önemli ve gerekli bir başlangıç… Yeni neslin finansal okuryazar şekilde yetişmesinin bireysel ve toplumsal anlamda olumlu etkilerini göreceğimizden eminim. Daha doğru finansal karar alabilme becerileri; çocukları daha mutlu, başarılı ve finansal anlamda daha özgür yapacaktır” dedi.

İNSANLAR TEFECİLERE DÜŞMESİN
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bankalar Birliği’ne teşekkür ettiği konuşmasında, vatandaşların daha çok deneme-yanılma yoluyla parasını yönetmeye çalıştığını ifade etti. Bu anlamda eylemlerinden mağdur olan ve yakın tarihte bankalar ve bakanlıklar önünde eylem yapan kişileri hatırlatan Çavuşoğlu, “Parayı korumadan, para tasarrufunu öğrenmeden gelecekteki basamakları çıkmak mümkün değildir” dedi. Çavuşoğlu, “Ülkede belirli bir refah seviyesine” ulaşıldığını iddia ederken, bu refahın devamını sağlanması için tüm çocukların eğitilmesi gerektiğini kaydetti. Çavuşoğlu, “Daha iyi bir nesil yetiştireceğiz. Batan, tefecilere düşen insanları azaltacağız. Parayı, tasarrufu tanıttıkça ülkemizde mutlu insanların sayısının artacağına eminim” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu