GenelKıbrısManşet

Yeni tedbirler yürürlükte

Bakanlar Kurulu’nun Cuma günkü toplantısı sonrasında açıklanan salgın önlemleriyle ilgili yeni kararlar, bugün uygulamaya girdi.

Bakanlar Kurulu’nun 30 Nisan Cuma günkü toplantısının ardından açıklanan yeni koronavirüs tedbirleri bugün uygulamaya girdi

Bileklik uygulaması ile 3 gecelik kapalı otel turizmi için gelecek charter seferlerin sayısı 6’ya çıkarken, İngiltere’den KKTC’ye gelecek kişilerin karantina süreleri 14 günden 10 güne düşürüldü.

Yurt dışında eğitim gören KKTC vatandaşı öğrenciler de el bilekliği ile ev karantinası uygulamasından yararlanacak.

Cuma günü Sağlık Bakanlığı tarafından yazılı olarak açıklanan kararlara göre, pazar günü tam gün sokağa çıkma yasağı devam edecek; restoran, kafe, pastane ve meyhanelerin yalnızca paket servisleri açık olacak.

Pazartesinden cumartesiye 21.00 ile 05.00 arasında temel ihtiyaçların karşılanması haricinde sokağa çıkma yasağı sürerken, bu günlerde marketler 07.00-20.00 saatleri arasında, perakende ve mağazacılık hizmetleri ve kapalı olarak belirtilmeyen tüm hizmetler ve sektörler 08.30-20.00 saatleri arasında ve restoranlar, kafe, pastane ve meyhaneler ise 10.00-20.30 saatleri arasında hizmet verecek.

Kapalı ve açık alanlarda eylem, miting ve törenlerin ülkede görülen vaka sayıları nedeniyle yapılmaması önerilirken; Ramazan Bayramı dolayısıyla kurulması planlanan bayram yeri, lunapark, festival alanı gibi etkinliklerin yapılmaması uygun görüldü.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu