DünyaGenelManşetSağlık

Yeni trend ‘mesafeli konaklama’

Yeni turizm tesisleri artık yatay mimari ve mesafeli konaklama konseptine uygun yapılıyor. Böylece konuklar kalabalıklardan uzak, kendilerini diğerlerinden ayıran özel alanlarında güvenle tatil yapabiliyor

ALIŞKANLIKLARIMIZ VE KURALLARIMIZ DEĞİŞTİ… Tüm Dünya’da koronavirüs, yaşamımızın birçok alanında alışkanlıklarımızı ve kurallarımızı değiştirdi, her adımda önce sağlık göz önüne alınıyor. Tüm sektörler gibi konaklama sektörü de pandemi şartlarına uyum sağlıyor.

TURİSTLER KALABALIKLARDAN KAÇIYOR… Yeni tesisler artık yatay mimari ve mesafeli konaklama konseptine uygun yapılıyor. Böylece konuklar kalabalıklardan uzak, kendilerini diğerlerinden ayıran özel alanlarında güvenle tatil yapabiliyor. Uzmanlara göre gelecekte bu tür tesisleşen bağımsız konaklama alanları daha büyük ilgi görecek.

AÇIK HAVA VE HİJYENİ ÖNEMSİYORLAR… Turizmciler, “Koronavirüs salgını ile birlikte değişen müşteri talepleriyle ilgili çeşitli araştırmalar yapıldı. Burada gördük ki artık aileler kalabalık ve iç içe konaklama yerine birbirlerine daha mesafeli alanlara sahip olmak istiyorlar. Bir diğer istekleri ise olabildiğince açık hava ve doğayla iç içe olmak” dediler.

ŞOMİNELİ VİLLALAR YAPILDI… Turistlerin otel yerine villaları tercih ettiğini anlatan turizmciler, birçok villa tipi, şömineli, doğal taş yapı inşa ettiklerini ifade etti. Böylece aileler mahremiyet içerisinde, diğer misafirlerimizle aralarında bir mesafe olması dolayısıyla sağlık ve güvenle konaklayabiliyorlar. Tesisimiz her gün hijyen kontrolünden geçiyor ve titizlikle temizleniyor” dedi.

Tüm Dünya’da koronavirüs, yaşamımızın birçok alanında alışkanlıklarımızı ve kurallarımızı değiştirdi, her adımda önce sağlık göz önüne alınıyor. Tüm sektörler gibi konaklama sektörü de pandemi şartlarına uyum sağlıyor.
Yeni tesisler artık yatay mimari ve mesafeli konaklama konseptine uygun yapılıyor. Böylece konuklar kalabalıklardan uzak, kendilerini diğerlerinden ayıran özel alanlarında güvenle tatil yapabiliyor. Uzmanlara göre gelecekte bu tür tesisleşen bağımsız konaklama alanları daha büyük ilgi görecek.

TURİSTLER ARTIK MESAFE VE AÇIK ALAN ARIYOR

Turizmciler, “Hizmet sektöründe öncelik müşteri talepleridir” diyerek, “Koronavirüs salgını ile birlikte değişen müşteri talepleriyle ilgili çeşitli araştırmalar yapıldı. Burada gördük ki artık aileler kalabalık ve iç içe konaklama yerine birbirlerine daha mesafeli alanlara sahip olmak istiyorlar. Bir diğer istekleri ise olabildiğince açık hava ve doğayla iç içe olmak.

VİLLALAR TERCİH EDİLİYOR

Turistlerin tel yerine villaları tercih ettiğini anlatan turizmciler, birçok villa tipi, şömineli, doğal taş yapı inşa ettiklerini ifade etti. Böylece aileler mahremiyet içerisinde, diğer misafirlerimizle aralarında bir mesafe olması dolayısıyla sağlık ve güvenle konaklayabiliyorlar. Tesisimiz her gün hijyen kontrolünden geçiyor ve titizlikle temizleniyor” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu