KıbrısManşet

Yeniden başa döndük!

Ülkede yaşamın neredeyse pandemi öncesindeki normal seyrine dönmesi ve covid-19 tedbirlerinin adeta unutulmuş olması nedeniyle endişeli olan sağlık çalışanları vatandaşları uyarıyor

74 günün ardından ülkede yeni bir covid-19 vakasının tespit edilmesi, pandemi döneminde en yoğun ve stresli şekilde çalışan doktor ve hemşireleri de ürküttü. Ülkede yaşamın neredeyse pandemi öncesindeki normal seyrine dönmesi ve covid-19 tedbirlerinin adeta unutulmuş olması nedeniyle endişeli olan sağlık çalışanları vatandaşları uyarıyor.

VAİZ: MASKE, MASKE MASKE…

Lefkoşa Devlet Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Şefi Doktor Gülgün Vaiz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Covid 19 olan bir Hekim ‘Hastalığın bu kadar ağır ve ciddi bir hastalık olduğunu bilseydim 5 maske takardım’ dedi.Maske,maske maske,maske, maske….” diyerek vatandaşlara maskesiz sokağa çıkmayın çağrısında bulundu.

KÖSE: 4 AYLIK EMEKLERİMİZ HEBA OLMASIN

Hemşireler ve Ebeler Sendikası Eski Başkanı, karantina hemşiresi Oğuz Köse, dün çıkan bir yeni vaka sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Nerede kalmıştık! Bugünden itibaren; takmadığınız maskeleri düzgünce takalım, sosyal mesafe kurallarına uyalım, el hijyenimize dikkat edelim, kalabalık ortamlardan uzak duralım. Lütfen ama lütfen… Sevdikleriniz ve sevdiklerimiz için mecbur olmadığınız sürece dışarı çıkmayın.
Çıkmak zorundaysanız lütfen yukarıda yazdığım kurallara disiplinli olarak uyalım ki acı yaşamadan, yaşatmadan,
Bu süreci en kısa sürede atlatma umudu ile olalım.. hepimize kolay gelsin.. Lütfen 4 aylık emeklerimiz heba
olmasın.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu