GenelGüney KıbrısManşet

“Yeniden birleşmeden sonra aynı hataları yapmayacak mıyız”

“Kıbrıs Cumhuriyeti’nin 63’üncü yıldönümü” nedeniyle AKEL tarafından dün akşam Limasol’da düzenlenen bir etkinlikte “Yeniden birleşmeden sonra aynı hataları yapmayacak mıyız? Ne öngörümüzle ne de uzun vadeli planlarımızla öne çıkan bir halk değiliz. Geleceği şimdiden planlamalıyız” vurgusu yapıldı.

Haravgi AKEL’in etkinliğinde konuşan akademisyen Tasos Hristofidis’in, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilanından sadece 14 yıl sonda darbe ve Barış Harekâtı gerçekleştiğini hatırlatarak, neredeyse 50 yıl sonra Kıbrıs sorununun halen çözülmediğine, KKTC’nin tanınması mesajlarının artık sıklıkla ve daha çok vurgulanmakta olduğuna işaret etti.

“Yeniden birleşmeden sonra aynı hataları yapmayacak mıyız?” diye soran Hristofidis öngörü veya uzun vadeli planlarıyla öne çıkan bir halk olmadıklarını, geleceği şimdiden planlamaları gerektiğini vurguladı.

“1 Ekim askerî resmigeçidi”

Öte yandan Rum radyosu Rum yönetiminin her yıl 1 Ekim’de kutladığı ve bu yıl 63’üncüsü gerçekleştirilecek “bağımsızlık günü” askerî resmigeçidi Yunanistan Millî Savunma bakanı Nikos Dendias yanında Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola’nın da katılımıyla gerçekleştirileceğini bildirdi.

Strovolo’da Yosif Haciyosif Caddesi’nde saat 11.00’de başlayacak olan askerî resmigeçide Rum Millî Muhafız Ordusu (RMMO), Polisi ve İtfaiyesi’nin motorize ve piyade birlikleri ile uçar imkânlarının teşhir edileceği ifade edildi.

Rum Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya dayanılarak Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristoduolidis’in tören alanına gelişi, bayrak töreni ve 21 pare top atışından sonra başlayacak resmigeçidin selamını Rum Yönetimi Başkanı Hristodulidis, Savunma Bakanı Mihalis Yorgallas ve RMMO Komutanı Korgeneral Yorgos Cicikostas’ın alacağı kaydedildi.

Törene, Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola’nın Hristodulidis’in resmî konuğu olarak katılmasının beklendiği, Yunanistan’ı ise Yunan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros’un eşlik edeceği Millî Savunma Baknaı Nikos Dendias’ın temsil edeceği belirtildi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu