GenelManşetTürkiye

Yerli ilk acil müdahale gemileri yola çıktı

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Hatay için yardım çağrıları yükseliyor. Enkaz altında kalan vatandaşlar için ekipler ve gönüllüler yola çıktı. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemileri, iş makinalarını ulaştırmak için Hatay'a hareket etti. Türkiye'nin ilk acil müdahale gemisi Nene Hatun, ikmal ve yardım için İskenderun’a gitti.

Türkiye’yi derin bir üzüntüye boğan Kahramanmaraş depreminin etkilediği Hatay’da yardım bekleniyor. Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bölgede durumun çok kötü olduğunu belirterek 1200 civarında binanın yıkıldığını bildirmişti. İş makinalarının çok fazla giremediği bölgede vatandaşlar kendi imkanlarıyla enkaz altındakilere yardım etmeye çalışıyor.

Lütfü Savaş, ”Türkiye çapında hem devletimizden, hem hükümetten, sivil toplum örgütleri, hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Belediyelerimiz de ekiplerini kurtarmaya göndermeye başladı. Dışarıdakilerin barınmaya, giyim kuşama ve gıdaya ihtiyaçları var. Hızlı bir şekilde herkesin kendi imkanını zorlayarak sadece bize değil; Maraş’ta da yıkım var. 10 ilde sıkıntı var” ifadelerini kullanmıştı.

SANCAKTAR VE BAYRAKTAR DA YOLDA

Milli Savunma Bakanlığı, Deniz Kuvvetlerine ait TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemilerinin, deprem bölgelerine iş makinesi ulaştırmak üzere Hatay’ın İskenderun ilçesine doğru yola çıktığını duyurdu. Ayrıca gemilerde, uyku tulumu, battaniye, çadır, ısıtıcı, jeneratör, gıda malzemeleri ve arama-kurtarma teçhizatları da bulunuyor.

TÜRKİYE’NİN İLK ACİL MÜDAHALE GEMİSİ YOLA ÇIKTI

Türkiye’nin ilk acil müdahale gemisi Nene Hatun, ikmal ve yardım malzemelerini almak üzere İstanbul’dan İskenderun’a hareket etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze ait dünyanın en zorlu su yollarından biri olan Türk Boğazları bölgesinde ve ihtiyaç duyulan her yerde denizlerimizdeki can, mal, seyir ve çevre emniyetini temin etme amacıyla hizmet veren Türkiye’nin ilk acil müdahale gemisi Nene Hatun, 09.30 itibariyle İstanbul’dan İskenderun’a hareket etti. Geminin, tahmini 72 saatte ikmal ve yardım malzemelerini almak için Mersin’e, sonrasında tahmini 8 saat sonrasında ise İskenderun’a varması beklenmektedir” denildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu