KıbrısManşetSiyasetToplum

Yerli nüfusun çok üstünde bir yabancı nüfus var

Bütün bu olumsuzluklar bir ülkenin içinde bulunduğu durumu anlatmaya yetmiyorsa daha da yazacak çizecek söyleyecek bir şey kalmamıştır

Bangladeş’ten geldiler, çete kurdular adam kaçırdılar fidye istediler. Nerede oldu bu olay?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde!

Durumun vahametini anlatmaya gerek yok, bu sadece bir örnek.

Bunun gibi verilebilecek onlarca, yüzlerce olay var ülkemizde… Günlük gazetelere göz atanlar zaten bu durumu çok net olarak gözlemleyebilirler..

Peki ülkeyi yönetenler bu durumu görmüyorlar mı?

Bu mümkün değil.

Ve fakat görmezden gelmeyi tercih ediyorlar. Ülkeye turist statüsünde gelip ya da öğrenci statüsünde gelip kriminal olaylara karışan çok yabancı uyruklu insan var ülkemizde.. Adeta sormagir hanına döndü sınır kapılarımız, cebinde üç kuruşla gelen bir kişi nasıl turist olarak addedilip ülkeye sokulabiliyor. Üniversitelerin de bu bağlamda çok seçici olmaları gerekiyor.Şöyle ki adaya getirdikleri öğrencilerin güncel takiplerini zamanında yapıp,ilgili kurumlarla paylaşılması,üniversitelerine öğrenci olarak gelip,kayıt yaptırmayanların ise tespiti yapılması bu anlamda çok büyük öneme sahiptir.

Ve fakat en büyük sorumluluk devletin bu konularla ilgili politikalarındadır. Bizim gibi küçük ölçekli bir coğrafyada ülke nüfusunun kat be kat üstünde bir nüfus barındırmak aklın yolu olmadığı gibi,ülke şartlarının da buna hiçbir şekilde müsait olmamasının bedelini halk olarak ödüyoruz, yollar da sokaklar da,hastaneler de, okullar da kısacası hayatın her alanında olumsuz yansımalarını görüyoruz.

Elektrik enerjisi yeterli olmuyor,su bu gidişle çok yakın bir zamanda ihtiyaçlara cevap veremeyecek,yollar da trafik yoğunluğu yaşanıyor,okullarda 25 kişilik sınıflarda 40 kişi eğitim görüyor, hastaneler hizmet vermekte zorlanıyor, kriminal olaylarda ciddi artışlar var.

Bütün bu olumsuzluklar bir ülkenin içinde bulunduğu durumu anlatmaya yetmiyorsa daha da yazacak çizecek söyleyecek bir şey kalmamıştır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu