GenelKıbrısManşet

Yok artık!

Hatay’ın İskenderun ilçesinde fıkralara konu olacak trajikomik bir olay yaşandı. Sadece taslak olarak hazırlanan fakat hiçbir zaman yürürlüğe girmeyen yeni KKTC Sürüş Ehliyeti’nin sahtesi düzenlenerek piyasaya sürüldü

BÜYÜK ŞAŞKINLIK YARATTI

 Sosyal medyanın gündemine dün bomba gibi düşen bir fotoğraf karesi, ülkede infial yarattı. Hatay’da yayın yapan, ‘8. Gün’ isimli yerel bir haber sitesi tarafından sosyal medyada yayınlanarak sahibi aranan Hazar Orbeyi isimli şahsa ait kayıp KKTC Ehliyeti büyük şaşkınlığa neden oldu. 2020 yılı Mart ayında, dönemin UBP-HP hükümeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan tarafından kamuoyuna tanıtılan uluslararası standartlardaki yeni KKTC Sürüş Ehliyeti’nin 2020 yılı Ekim ayı itibariyle ihale süreci tamamlanarak kullanılmaya başlanacağı açıklanmıştı. Ekim 2020’de UBP-HP hükümetinin dağılmasıyla birlikte rafa kalkan ve unutulan yeni sürüş ehliyetleri 3 yıl sonra hiç umulmadık bir yerde ortaya çıktı.

ŞAKA GİBİ AMA GERÇEK

Sadece taslak olarak ortaya çıkan yeni KKTC Sürüş Ehliyeti tasarımının Türkiye’de sahtelenerek piyasaya sürüldüğü, ‘8. Gün’ isimli haber sitesinin paylaşımı ile ortaya çıktı. Hazar Orbeyi adına düzenlenen bu ehliyet her ne kadar sahte olsa da, geçerli bir resmi evrak olmadığı için resmi sahte evrak niteliği de taşımıyor. Hatay’ın İskenderun ilçesinde bulunan ve sahibi aranan sahte ehliyet ile ilgili sosyal medya paylaşımının altında yapılan yorumlarda birçok kişi ehliyet sahibini tanıdığını dile getirirken, A.S. isimli bir kişi de sahte ehliyetin sahibi tarafından söz konusu taksi durağından teslim alındığını belirterek, paylaşımın kaldırılmasını talep etti.

YETKİLİ MAKAMLAR HAREKETE GEÇİRİLDİ

Google’ın görsel arama motorunda “KKTC ehliyeti” araması yapıldığı zaman ilk çıkan görselin, yürürlüğe giremeyen söz konusu ehliyet tasarımı olduğu dikkat çekerken, kalpazanların Google üzerinden işlerini yürüttükleri için bu amatörce hatayı yaptıkları tahmin ediliyor. Öte yandan konuyla ilgili Polis Genel Müdürlüğü ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılmazken, GIYNIK Gazetesi’nin Polis Genel Müdürlüğü ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre; TC Emniyet Genel Müdürlüğü ve TC yetkili makamları nezdinde söz konusu sahtekarlığın ortaya çıkarılması için gerekli girişimlerin başlatıldığı da öğrenildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu