GenelKıbrısManşetSiyaset

“Yok edilişe sürükleyecek sürece asla onay vermeyeceğiz”

İstanbul'da, Avrasya Stratejik Araştırmalar Platformu (ASAD)'ın organize ettiği iftar yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs'ta federal temelde, birleşik bir Kıbrıs içerisinde, zamanla Kıbrıs Türkü'nü yok edilişe sürükleyecek bir sürece asla onay vermeyeceklerini söyledi.

Avrasya Stratejik Araştırmalar Platformu (ASAD) Genel Başkanı Murat Doğanay’ın ev sahipliğinde Bakırköy’deki bir otelde düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’nin kalbinin her zaman Türkiye ile attığını belirtti. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İstanbul’un ekonomisiyle, gücüyle, dinamizmiyle Türk dünyasına açılan pencere olduğunu belirterek, “Çünkü herkes, özellikle Kıbrıs’a giderken İstanbul’dan geçer ve oraya gider. İstanbul böylece hepimizin kalbidir, tarihidir, kültürüdür, yaşam biçimidir.” dedi.
Tatar, Türkiye ile KKTC’nin et ve tırnak olduğunu ifade ederek, çeşitli meselelerde birlikte değerlendirmelerde bulunmanın her zaman temennileri olduğunu kaydetti.

KKTC bu coğrafyanın ve Türk dünyasının vazgeçilmezi

KKTC’nin, bu coğrafyanın ve Türk dünyasının vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurgulayan Tatar, KKTC’nin bağımsız bir Türk devleti olarak, mutlak surette, egemen şekilde yaşamına devam etmesinin hem temennileri hem de dilekleri olduğunu söyledi.

Tatar, kendilerini Türk milletinin ayrılmaz ve kopmaz bir parçası olarak gördüklerini dile getirerek, Kıbrıs’ta federal temelde, birleşik bir Kıbrıs içerisinde, zamanla Kıbrıs Türkü’nü yok edilişe sürükleyecek bir sürece asla onay vermeyeceklerinin altını çizdi.

Tatar: Gazze’de katliama çözüm iki devlet temelinde

Gazze’de devam eden katliama çözümün iki devlet temelinde olduğuna işaret eden Tatar, kendilerinin bunu Kıbrıs’ta 1950, 1960’lardaki saldırılarda gördüklerini, adanın tamamıyla Rum adası olması için yapılan çeşitli insanlık dışı muamelelere direndiklerini ve mukavemetlerini Türkiye’nin desteğiyle bugünlere kadar sürdürdükleri için bahtiyar olduklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Tatar, uluslararası baskılara rağmen, egemenlik temelinde bir anlaşmaya “evet” diyeceklerini belirterek, bu yolda Türkiye’yle yürüdüklerini, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs Türk halkı üzerindeki ambargoların kalkması ve Kıbrıs Türkü’nün egemen eşitliğinin kabul edilmesi gerektiğini en üst makamdan tüm dünyaya haykırdığını ifade etti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu