GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

“Bir taraftan açlık bir taraftan yolsuzluk”

Diplomatik krize dönüşen Pile – Yiğitler (Arçoz) yolu çalışmaları yavaşlatıldı, BM Barış Gücü Askerleri bölgeden geri çekildi, ortada kalan bölge halkı isyanda:

Diplomatik krize dönüşen Pile – Yiğitler (Arçoz) yolu çalışmaları yavaşlatıldı, BM Barış Gücü Askerleri bölgeden geri çekildi, ortada kalan bölge halkı isyanda:

DEVRİM DEMİR

YOL ÇALIŞMALARI DONDURULDU
Pile-Yiğitler yol çalışmasının akıbetine yönelik bilinmezlik sürerken, Beyarmudu geçiş noktasında yaşanan trafik çıkmazı da devam ediyor. GIYNIK ekibi dün Pile köyündeydi, birkaç gündür bölgede yaşanan hareketlilik giderek yerini sakinliğe bırakırken, bölge kaynaklarından elde ettiğimiz bilgilerde; yol ile ilgili çalışmaların yavaşlatıldığı hatta dondurulduğu öğrenildi. Bölgedeki çalışmalara hâkim, güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, olayların yaşandığı noktadaki BM Barış Gücü askerlerinin bölgeden tamamen geri çekildiği de gelen bilgiler arasında.

POLİS BEKLEMEDE, BÖLGE SAKİN
Yol çalışmaları sırasında yaşanan gerginlik nedeniyle günlerdir bölgede yaşanan polis trafiği ve hareketlilik bu hafta yerini sakinliğe bıraktı. Resmi bir açıklama olmasa da bölgedeki yol çalışmalarının durduğu öğrenilirken, polis ekipleri ise güvenlik tedbiri amaçlı hala bölgede. Pile’de yaşayan Kıbrıslı Türkler, sorunun ortak akılla çözülmesini istiyor. Yaşanan kargaşanın iki taraf için de zarar verici olduğunu belirten bölge halkı, geçiş noktasında yaşanan eziyete bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

 PİLE KÖYÜ OLAYLAR SAYESİNDE TANINDI
Geçtiğimiz hafta Pile köyü, ‘tampon’ bölgede BM araçlarının, iş araçlarınca yoldan çıkarılması ve BM Barış Gücü askerlerinin darp edilmesi dünya basınında geniş yer buldu. Gelinen süreçte bölge ile ilgili ‘farkındalık’ oluştuğu konuşulurken, geçişlerle ilgili barikatta yaşanan sorunların da hızlıca çözüme kavuşacağına inanılıyor. Bölge ile ilgili görüşme sürecinin devam ettiği öğrenilirken, Avrupa, Orta Asya ve Amerika’dan sorumlu BM Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca’nın 27 Ağustos Pazar akşamı adaya gelmesi bekleniyor.

JENCA İKİ LİDERLE AYRI AYRI GÖRÜŞECEK
BM Siyasi İşler Bölümü Avrupa, Orta Asya ve Amerika Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca, pazar günü adaya geliyor. Rum basını Jenca’nın adaya ziyaretinin geçtiğimiz hafta yaşanan olaylar öncesi planlandığına vurgu yaptı. BM Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca, 28 Ağustos Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ile ayrı ayrı görüşecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu