KıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

Yönetenler susuyor elçi konuşuyor

Bu ülkenin  Başbakanı, Ulaştırma Bakanı yok mu? Eğer o konuda bir öngörü varsa ya da tasarlanan bir proje bunu halka çıkar ve onlar anlatır, Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs'taki elçisi değil

Dünya’nın hiçbir yerinde böyle bir anormallik görmek mümkün değil. Bir ülkenin geleceği hakkında ya da o ülke için planlanan projeler hakkında ya da o ülke için öngörülen icraatlar hakkında o ülkenin halk tarafından seçilmiş yöneticileri, halkla istişare içinde karar verir. Başka bir ülkenin Büyükelçisi değil!

Konu Mağusa Limanı..

Bu ülkenin  Başbakanı, Ulaştırma Bakanı yok mu? Eğer o konuda bir öngörü varsa ya da tasarlanan bir proje bunu halka çıkar ve onlar anlatır, Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs’taki elçisi değil.. Ne diyor TC Elçisi Mağusa limanının özelleştirilmesi gerekiyormuş, gerekli çalışmalar yapılıyormuş.

Başbakan nerede?

Ulaştırma Bakanı nerede?

Halkın meclisi nerede?

Kısacası iktidarı muhalefeti nerede?

Hepsi tatilde, hepsi sus pus..

Ha Mağusa Limanının özelleşmeye ihtiyacı varsa ve bu artık bir ihtiyaç haline gelmişse bu ülkeyi yönetenler  halkla, sivil toplum kuruluşlarıyla,  kısacası tüm paydaşlarla bunu istişare ederek adımlar atar.. Ve fakat bu Kuzey Kıbrıs’a Türkiye’nin atadığı  bir elçi tarafından halka duyurulmaz.

Örnek, Türkiye’nin Almanya Büyükelçisi, İngiltere Büyükelçisi, Rusya Büyükelçisi vs vs..

Kalkıp Almanya’yı ingiltere’yi Rusya’yı ilgilendiren konularda, Almanya’da Hamburg Limanını özelleştireceğiz, İngiltere’de Manchester Limanını özelleştireceğiz, Rusya’ da bilmem ne limanını özelleştireceğiz diye açıklama yapar mı? Daha doğrusu yapabilir mi? Elbette hayır.

Ama KKTC Almanya mı? İngiltere mi? Rusya mı? Öyle ya onlar bağımsız devletler.

Uluslararası hukukun içinde olan devletler.

Uluslararası toplumun tanıdığı devletler.

KKTC öyle mi?

Değil elbette.

Lakin Türkiye’ nin resmi olarak tanıdığını deklare ettiği bir ülke.

O zaman gereğini de yapacaksınız.

Ha yapmıyorsanız da KKTC bağımsız bir devlet, şöyle egemen, böyle egemen lafazanlığına hiç girmeyeceksiniz, nitekim görüyoruz ki KKTC ne bağımsızdır ne de egemen bir devlettir.

Hoş zaten Türkiye’yi yönetenler Kuzey Kıbrıs’a dair attıkları her adımda bunu bize de uluslararası topluma da hissettirmekten geri durmuyorlar. Madem hal böyle o zaman da kimse çıkıp bize egemenlik masalı anlatmasın, zira yemezler…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu