DünyaGüney KıbrısKıbrısManşetSiyasetTürkiye

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Petsas,: “Erdoğan’ın Maraş ziyareti kışkırtmadır”

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelyo Petsas, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Maraş ziyaretini 'kışkırtma' olarak nitelendirdi

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelyo Petsas, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Maraş ziyaretini ‘kışkırtma’ olarak nitelendirdi.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelyo Petsas, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Lefkoşa’da düzenlenen askeri resmi geçide katılması ve Maraş’ı ziyaret etmesinin, Güney Kıbrıs’a, Avrupa Birliği’ne ve Birleşmiş Milletler’e yönelik bir kışkırtma olduğunu söyledi.

Erdoğan’ın ziyaretiyle, 550 ve 789 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararlarını önemsemeyen kışkırtmasını ispatladığını ifade eden Yunanistan Hükümet Sözcüsü, “Bu davranışlar, Türkiye’nin yasa dışı tutumunun arttığının bir göstergesidir ve aralıkta Avrupa Konseyi toplantısında ele alınacaktır” dedi.

Petsas, Yunanistan’ın BM Genel Sekreteri’nin gözetiminde, BM Güvenlik Konseyi kararları esasında Kıbrıs sorununa kapsamlı, uygulanabilir ve işleyebilir bir çözüm için müzakere sürecinin başlamasını desteklediğini kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu