DünyaGenelManşet

Yunanistan: Tren felaketi kaza değil cinayet

Yunanistan’da meydana gelen ve 43 kişinin hayatını kaybetti tren faciası sonrası sokaklar karıştı. “Kaza değil cinayet” yazılı döviz taşıyan protestoculara polis göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Ülke tarihinin en büyük tren kazasını geçiren Yunanistan’da yaşanan gerilim ve öfke sokaklara taştı. 43 kişinin hayatını kaybettiği facia sonrasında ülkede 3 günlük yas ilan edilirken kurtarma ekiplerinin ise çalışmaları hala sürüyor. Kazanın ardından trendeki yolcular, otobüslerle Selanik, Larisa ve Katerini’ye götürüldü.

İSTASYON ŞEFİ TUTUKLANDI

Yunan medyasında polis kaynaklarına dayandırılan haberlerde, kazayla ilgili gözaltına alınan nöbetçi istasyon şefinin, “Yanlış yaptım ve yolcu trenini Katerini’den gelen ticari trenle aynı hata gönderdim.” dediği belirtildi.

BAKAN İSTİFA ETTİ

Kazanın ardından Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifasını sunarken ‘Böylesi trajik bir olay gerçekleştiğinde hiçbir şey olmamış gibi göreve devam etmek imkansızdır’ dedi. Yazılı açıklamada görevinden istifa ettiğini ve “bunun kurbanların anısını onurlandırmak için yapabileceğinin en azı olduğunu” belirtti. Karamanlis ayrıca devletin “uzun süredir devam eden” hatalarının sorumluluğunu aldığını vurguladı.

3 GÜN YAS İLAN EDİLDİ

Kaza sonrası olay yerine giden Yunanistan Başbakanı Miçotakis gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bundan sonra tek bir şeyin garantisini verebilirim. Bu trajedinin nedenlerini bulacağız ve böyle bir şeyin bir daha yaşanmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” dedi.

SOKAKLAR KARIŞTI..

Yunanistan’ın başkenti Atina’da, tren kazasını protesto eden göstericiler ile polis arasında arbede yaşandı. Hellenic Train ofislerinin bulunduğu binanın önünde bir araya gelen binlerce gösterici, “Kaza değil, cinayet” yazılı döviz taşıdı. Polis, yerlerini terk etmek istemeyen göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu