GenelKıbrısManşetSağlık

Yürek burkan son

Covid-19’a karşı yoğun bakımda verdiği mücadele esnasında karnındaki 6 aylık bebeğini kaybeden 29 yaşındaki Adle Fırat’ın ölümü ailesini yasa boğdu. Bir aydan uzun süredir evde annelerini bekleyen 2 küçük çocuk ise öksüz kaldı

‘EN GENÇ ÖLÜM’ OLARAK KAYITLARA GEÇTİ… Acil Durum ‘Pandemi’ Hastanesi’nde 31 Temmuz tarihinden bu yana Covid-19 tedavisi gören ve önceki gün hayatını kaybeden iki çocuk annesi 29 yaşındaki Adle Fırat, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden en genç hasta olarak kayıtlara geçti. Eşi ve iki erkek evladı ile dört gözle bekledikleri kız bebeğine kavuşamadan hayatını kaybeden genç anne ölümünün ardında gözü yaşlı bir eş ve boynu bükük iki küçük çocuk bıraktı.

AİLE KONUŞTU: “BU YÜK ÇOK AĞIR” … Kız kardeşinin cenazesini teslim alan Mustafa Ekinci GIYNIK gazetesine konuştu. Kız kardeşinin tedavi süresi boyunca sadece bir kez eşinin yoğun bakıma alındığını kaydeden Ekinci, “Biz, bir daha hiç göremedik. Kardeşimi son kez eşi yoğun bakımda uzaktan gördü, çocuk gibi el sallamış” ifadelerini kullandı. Kız kardeşinin taburcu olmasını beklediklerini bir anda 2 saat ara ile farklı haber aldıklarını belirten Ekinci, “5 Eylül tarihinde saat 11.00’de durumunun iyi olduğu söylendi, aynı gün saat 15.00’de kaybettiğimiz haberi geldi bu yük bize çok ağır geldi” dedi.

Temmuz ayında Covid-19 tanısı ile Acil Durum Pandemi Hastanesine yatırılan ve iki hafta sonra karnındaki bebeğini kaybeden iki çocuk annesi Adle Fırat’ın ölümü ailesini kahretti. Eşi ve iki erkek evladı ile dört gözle çok istedikleri kız bebeğine kavuşamadan hayatını kaybeden genç anne ölümünün ardında gözü yaşlı bir eş ve boynu bükük iki küçük çocuk bıraktı.

Hastaneye yürüyerek giren ve tabutu çıkan Adle Fırat geride birçok soru işareti de bıraktı. Tedavi gördüğü hastanede 5 Eylül tarihinde sabahın erken saatlerinde hayatını kaybeden Fırat’ın cenazesi dün akşam saatlerinde memleketi Urfa’ya gönderildi.

Fırat’ın gözü yaşlı kardeşi GIYNIK gazetesine konuştu. Ekinci ailesi, kardeşlerinin özel bir hastaneye sevki için bir haftadır girişim yaptıklarını iddia etti. Kardeşinin hastalığı sürecinde Kıbrıs’a geldiğini anlatan Mustafa Ekinci, yaşları 3 ile 5 arasında iki erkek çocuğunun öksüz kaldığını söyledi.

“TEDAVİSİ EVDE İKİ GÜN SÜRDÜ”

Adle Fırat’ın abisi Mustafa Ekinci, GIYNIK gazetesine yaşadıkları süreci anlattı. 6 aylık hamile olan 29 yaşındaki kız kardeşinin, 3 ve 5 yaşlarında iki erkek evladı daha olduğunu anlatan Ekinci, son üç aydır kız kardeşinin vakaların artması nedeniyle evde çıkmadığını ve çok dikkatli davrandığını söyledi. Kardeşi Adle’nin 28 Temmuz tarihinde PCR testinin pozitif çıktığını ve kontrollerinin ardından eve gönderildiğini anlatan Mustafa Ekinci, “Altı aylık hamile kardeşim 2 gün evde karantinada kaldı. 31 Temmuz tarihinde rahatsızlanması nedeniyle Acil Durum Hastanesi’ne yeniden giderek yatışı yapıldı” dedi.

YATIŞI YAPILDI, İKİ HAFTA İÇİNDE BEBEĞİNİ KAYBETTİ…

Mustafa Ekinci, kız kardeşi Adle Fırat’ın hastaneye yatışının ardından iki hafta içinde çok istediği 6 aylık kız bebeğini kaybettiğini belirtti. “Kardeşim, kız bebeğinin öldüğünü duyduğu gün kendini kaybetti” diyen gözü yaşlı abi kardeşinin bu haberle yıkıldığını ve acilen sezaryene alındığını kaydetti.

EKİNCİ: HABERİ ÇOK KÖTÜ GELDİ BİZE, BU YÜK ÇOK AĞIR

Kız kardeşinin tedavi süresi boyunca sadece bir kez eşinin yoğun bakıma alındığını kaydeden Ekinci, “Biz, bir daha hiç göremedik. Kardeşimi son kez eşi yoğun bakımda uzaktan gördü, çocuk gibi el sallamış” ifadelerini kullandı. Kız kardeşinin taburcu olmasını beklediklerini bir anda 2 saat ara ile farklı haber aldıklarını belirten Ekinci, “5 Eylül tarihinde saat 11.00’de durumunun iyi olduğu söylendi, aynı gün saat 15.00’de kaybettiğimiz haberi geldi bu yük bize çok ağır geldi” dedi.

CENAZE URFA’YA GİTTİ…

12 Aralık 1990 doğumlu olan iki çocuk annesi Adle Fırat’ın cenazesi dün ailesi tarafından teslim alındı. Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’nde tüm işlemleri tamamlanan talihsiz kadının cenazesi ailesi tarafından memleketi Urfa’ya götürüldü.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu