EkonomiKıbrısManşetSağlık

Marketler ve tedarikçiler isyanda

Ülkede COVID-19 bulaşını kontrol altına almak için, 12 saatlik zaman diliminde marketleri açık tutma kararı alan hükümet, marketlerin mal tedarikçilerini ise 17.00 - 05.00 saatleri arasında çalıştırmayı amaçlıyor

GIYNIK ÖZEL

Ülkede COVID-19 bulaşını kontrol altına almak için, 12 saatlik zaman diliminde marketleri açık tutma kararı alan hükümet, marketlerin mal tedarikçilerini ise 17.00 – 05.00 saatleri arasında çalıştırmayı amaçlıyor. Sürekli değişen kararlar nedeniyle herkes panikte. Spekülasyonlardan dolayı vatandaşlar marketlere akın etti. Market sahipleri, bu şekilde karar alınması halinde marketlerini açmamayı düşünüyor.

GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, marketlerin ve tedarikçilerin bu karara isyan ettiği öğrenildi. Bulaşı 12 saatlik zaman diliminde tutmaya çalışan hükümetin insanların sokakta bulunma süresini yine 24 saate çıkarması ‘iş bilmezlik’ olarak yorumlanıyor.

Yüzlerce mal tedarikçisinin ülke genelinde sabaha kadar mal dağıtımı yapacak olması hem tedarikçiler hem de market çalışanları için ciddi bir iş yükü ve yorgunluğa neden olacak.

Marketlerin açık olduğu 08.00-17.00 saatleri arasında tedarik işleminin yapılması halinde ülkede 17’den sonra dolaşım tamamen duracak ve denetim yapan polis ekiplerin işleri de kolaylaşacak.

Böylesi bir kararın ülkede kaosa neden olacağı ve bulaş riskinin 12 saatten 24 saate yayılacağından endişe ediliyor.

Marketçiler ve tedarikçiler, kendilerine danışılmadan böylesi bir kararın alındığını kaydederken, bazı marketlerin iş yerlerini açmamayı düşündüğü de öğrenildi.

Öte yandan trafikte de yaşanabilecek risklerden endişe ediliyor. Çalışma sistemi değişecek olan tedarikçi şirketlerde görevli dağıtımcıların uykusuz şekilde çalışacak ve gece araç kullanacak olmaları nedeniyle kazaların kaçınılmaz olabileceğinden endişe ediliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu