Güney KıbrısKıbrısManşetToplum

Yusuf Avcıoğlu sosyal medyadaki paylaşımıyla isyan etti

Gerek KKTC gerekse TC Kimliği ile Fan Card almak için defalarca başvuru yapmamıza rağmen, yaptığımız tüm başvurular olumsuz sonuçlandı/reddedildi

İşte Yusuf Avcıoğlu’nun sosyal medyadaki paylaşımı;

“Perşembe günü gerçekleşecek AEK-Fenerbahçe UEFA maçı için Fenerbahce taraftarları olarak Derneklerimiz vasıtasıyla Bilet satın aldık.

Dün gelen bilgi ile “Kıbrıs Cumhuriyeti Vatandaşı Olmayan” Kıbrıslı Türklerin maça girebilmesi için Cyprus Sports Organisation (KOA) üzerinden “Fan Card” alması gerektiği bilgisi verildi.

Gerek KKTC gerekse TC Kimliği ile Fan Card almak için defalarca başvuru yapmamıza rağmen, yaptığımız tüm başvurular olumsuz sonuçlandı/reddedildi. Akabinde bugün yola koyularak KOA merkezine gittik.

KOA’da ilgili yetkili kişi ile yaptığımız görüşmede Kıbrıs Cumhuriyeti Kimliği sahibi olmayanlara Fan Card verilmeyeceğini, hasbelkader KKTC ve TC Kimlikleri ile alınmış olan Fan Card’ların da bugün iptal edildiğini (Bizzat KOA yetkilisinin kendisinin verdiği bilgidir), Bilet alabilmek/Maça girebilmek için ise Fan Card sahibi olmanın bir şart olduğunu söyledi.

Benim Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaslığım olmasına, Eşimle yurtdışında evlenmemiz, KKTC vatandaşı olması, Uluslararası geçerliliği olan bir Evlilik Cüzdanına sahip olmamıza, her hangi bir seyahat engeli de bulunmamasına rağmen bu maça girişinin mümkün olmadığı bilgisi verildi.

Yetkili Kişiye, geçtiğimiz hafta oynanan “Omonia-Manchester United maçını izlemeye gelen İngiliz taraftarlardan da Kıbrıs Cumhuriyeti Vatandaşlığı şartı arandı mı?” sorusunu sorduğumda, böyle bir şart aramadığını, Kulüpten (Man.Utd) verilen isim listesine göre, kimlik bilgileri liste ile eşleşen herkesi maça aldıklarını, akabinde ise KKTC ve TC Kimliği ile Fan Card alanların dahi maça girdiğini öğrendik.

Fenerbahçe maçında neden böyle bir uygulama yapılmadığını ve Fan Card arandığını sorduğumda ise, her hangi bir makul cevap alamadım!

Az önce gelen bilgide ise şahsım adına bilet düzenlenirken eşime bilet verilmediği bilgisini aldım.
Kıbrıs Türkünün hayat şartlarının daha iyi değil daha kötü olması için, her gün itinayla ve var gücüyle çalışan hem Güneydeki hem Kuzeydeki tüm faşistlere lanet olsun!

Maç gününden önce bu saçmalığa çözüm bulunmaması halinde hukuk yoluna başvurmaktan da çekilmeyeceğim.
#KahrolsunFaşizm
Fenerbahçe
UEFA
UEFA Europa League
KKTC Cumhurbaşkanlığı
KKTC Dışişleri Bakanlığı”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu