KıbrısManşet

Yüzlerce insan Güneyde çalışmak için Türk-Sen’in önünde kuyruğa girdi

Ülkede gelinen son noktada vasıflı vasıfsız birçok kişi Güney Kıbrıs’ta çalışmak için Türk-Sen’e akın etti.

Ülkede gelinen son noktada vasıflı vasıfsız birçok kişi Güney Kıbrıs’ta çalışmak için Türk-Sen’e akın etti.

Türk-Sen binası önünde yoğun kalabalık oluşturan vatandaş dün yapılan açıklama sonrasında güneyde çalışmak için başvurularını yapmaya başladı. Evine ekmek götüremediğini ve insanca yaşamak istediklerini belirten vatandaşlar, üzüntü ile  “Maalesef gemiyi ilk önce fareler terk eder, bizi bu duruma düşürenler utansın” dediler. KKTC’de yaşamın bittiğini aktaran vatandaşlar, “Zenginlerin daha zengin oldu, vatandaş ise daha fakir oldu. İş yapsak da paramızı alamıyoruz” diyerek “en azından belki orada değer görürüz” dedi.

VASIFLI İŞÇİLER BİLMEDİKLERİ İŞLERDE ÇALIŞMAYA RAZI

Türk-sen önünde kuyruğa giren vasıflı işçiler de KKTC’deki yaşam şartlarından yorulduklarını ifade ederek kendi alanlarında iş bulamamaları halinde başka sektörlerde de çalışmaya razı olduklarını aktardılar.

“SİYASİLER BU MANZARAYA BAKIP UTANSIN”

Gıynık mikrofonlarına açıklama yapan Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, ülkeyi bu duruma getiren siyasiler bu manzaraya bakıp utanırlar umarım” diyerek vatandaşın yurtdışına çıkmaması için Güney Kıbrıs ile anlaşma yaptıklarını ifade etti. İnsanların insanca yaşayabilmesi için bu karara mecbur kaldıklarını belirten Bıçaklı, 8 bin işçiye kadar başvuru kabul edilebileceğinin altını çizdi.

Her 50 kişiye ulaşıldığında müracaat edenlerin bilgilerinin SEK’e gönderileceğini ifade eden Bıçaklı, “Başvuran kişilere arkası mühürlü kart verilecek. Bu kartta sıra numarası ve irtibat numaraları var. Yılbaşından sonra duyuru yaptığımız sıra numaralı vatandaşlar SEK’in binasında olacak. SEK’teki  görevli de sıra numarası gelen kişi ile ilgilenecek ve seçilen kişiler belirlenen işlere yönlendirilecek” dedi.

“GEMİYİ ÖNCE FARELER TERK EDER”

Vatandaşın “gemiyi önce fareler terk eder” sözünü üzüntü ile karşılayan Bıçaklı, “yurttaşlarımız kederlenmesin gemiyi önce terk edenler onlar değil, paralarını yurtdışına yollayanlardır. Biz gemiyi terk etmiyoruz. Vatandaşımız gemiyi terk etmesin diye bu projeyi duyurduk. Vatandaş gemiyi terk edip yurtdışına gitmesin istedik” dedi.

“KİMSE BANA MİLLİYETÇİLİK DERSİ VERMEYE KALKMASIN”

“Kimse bana milliyetçilik dersi vermeye kalkmasın” diyen Bıçaklı, sosyal medyada bir takım yorum ve açıklamalar gördüğünü belirterek bu yorumlara tepki gösterdi. Bıçaklı, “Kimse beni milliyetçiliğim ile sorgulayamaz. Varsa milliyetçiliği sorgulanacak gitsinler vatandaşı güneyde çalışmaya mecbur bırakanlara sorsunlar” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu