KıbrısManşet

Yabancı öğrenciler hükümetin kararlarına karşı toplandı

Yabancı öğrencilerin sesi olmak için kurulan VOIS adlı grup, bugün saat 10.00’da, Meclis önünde koronavirüs tedbirleri ile ilgili hükümetin kararlarına karşı eylem düzenliyor.

Yabancı öğrencilerin sesi olmak için kurulan Voices of International Students in Cyprus (VOIS) isimli bir grup öğrenci Koronavirüs tedbirleri kapsamında hükümetin almış olduğu kararlara karşı eylem yapıyor.

KKTC’de eğitim gören yabancı öğrenciler, yarın saat 10.00’da, “yap-boz” kararlardan mağdur oldukları gerekçesiyle Cumhuriyet Meclisi önünde toplandılar.

Öğrencilere Meclis önünde açıklaması yapılmasına izin verilmemesi üzerine Voices of International Students in Cyprus (VOIS)  grubunun sözcüsü “Barışçıl bir açıklama yapmamıza izin verilmedi ve eğer burada yapmazsak alıkoyulacağımız belirtildi” ifadelerine yer verdi.

Lefkoşa Polis Müdürü Hüseyin Kadir Çete, yabancı öğrencilerin eylem hakkının ülkemizde bulunmadığını belirterek provokatif girişimlerde bulunmaması için çağrıda bulundu ve belirlenen yerde basın açıklaması yapmaları için izin verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu