EkonomiGenelKıbrısManşet

Yalan makinesi!

Gerçekleştirdiği basın toplantısında gerçek olmayan söylemlerle ve laf kalabalığıyla toplumu yanıltmaya çalışan, bir de üstüne üstük gerçekleri açıklayan herkesi düşman ilan edip pişkince özür bekleyen Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın iddiaları birer birer çürütüldü

ŞAHİNER: İŞ BİLMEZLİK VE CAHİLLİĞİ AYYUKA ÇIKTI… “Bir bakan için bunları söylemekten dolayı çok üzgünüm ama ilk günden beri iş bilmezliği ve cahilliği dibe vurmuş bir bakanlık bu kadar ayyuka çıkmamıştı” diyen CTP Lefke Milletvekili Salahi Şahiner, “Hiç usanmadan ve bıkmadan makine gibi yalan söyleyip halkı yanlış yönlendirmeye devam ediyor ama konuştuklarının hiç biri burada kalmayacak. Söylediği her bir sözün hesabını yargı önünde verecek” diyerek Bakan Arıklı’nın açıklamalarına yönelik tepkisini dile getirdi. “Spot piyasadan sanki buzdolabı ve gazocağı alacakmış gibi ‘460 dolar değerindeki yakıtı 200 dolara alabilirim. Kaçak yakıt almak için bana izin verin böylelikle elektrik fiyatlarını indirebilirim’ diyebilecek kadar cahilliğini gözler önüne seriyor” şeklinde konuşan Şahiner, “İhalesiz alımlarla birileri milyonlarca dolar rant elde ederken Kıb-Tek göz göre göre zarar ettirilmeye devam ediyor” dedi.

TEL: KİMSEYE ÖZÜR BORCUMUZ YOKTUR… Yeşil Barış Hareketi Başkanı Feriha Tel, Teknecik Elektrik Santrali’nde kullanılan yakıtın kirli olduğunu vurguladı. Yakıtın kirliliğine dair ellerinde belge olduğunu belirten Feriha Tel, “Numuneleri ikinci bir bağımsız ve akredite laboratuvarda test yaptırmış ve raporlarını almış durumdayız” ifadelerini kullandı. “Rapor sonuçlarından da görüleceği gibi, bir süreden beridir Teknecik Elektrik Santralı’nde kullanılan ve hala kullanılmakta olan yakıt hem santrala, hem çalışanlara ve bölgede yaşayan insanlara, hem de çevreye zarar vermektedir” diyen Feriha Tel, “Halk ve çevre sağlığına ve memleketin malına verdiğimiz önem, değer ve sevgi ile görevimizi şeffaflıkla yerine getirmekten dolayı hiç kimseye bir özür borcumuz yoktur. Bunu, görevini hakkı ile yapmayan, her geçen gün adı yeni şaibelere karışan ve asıl halktan özür dilemesi gerekenler düşünmek zorundadır” diyerek, ‘özür bekliyorum’ açıklaması yapan Arıklı’ya yanıt verdi.

SARPTEN: BUGÜNE KADARKİ EN KİRLİ YAKIT… “Bakan Arıklı’nın son günlerdeki halkı kandırmaya yönelik girişimlerini ibretle izledik” diyen Biyologlar Derneği Eski Başkanı Hasan Sarpten, kirli yakıtı temiz çıkarmaya yönelik oyunu bozmak için gerekli girişimleri yaptıklarını vurgulayarak, yakıtın açıklananın tersine belki de bugüne kadar kullanılan en kirli yakıt olduğunu vurguladı. 27 parametrede yapılan analiz sonuçlarını açıklayan Sarpten, birçok değerin olması gereken limitlerin çok üzerinde olduğunu ve yakıtın içerisinde birçok kimyasal madde de tespit edildiğini ifade etti. Bakan Arıklı’ya çağrıda bulunan Sarpten, “Sayın Arıklı şimdi ne diyeceğinizi merakla bekliyoruz. İstifa etmek ya da özür dilemek erdem gerektir. Yoksa yine mi kaile almayacaksınız! Bence siz, bu kez de ‘yav he he’ deyip geçin” sözleriyle istifaya davet etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu