KıbrısManşetSiyaset

Zafer emekçilerin! Komiteden uzlaşı çıktı

Hükümet kanadının toplantı masasına geri dönmesi neticesinde, bu saate kadar devam eden yoğun tartışmaların ardından hükümet kanadı ile muhalefet arasında bir uzlaşıya varıldı

Cumhuriyet Meclisi İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nde görüşülmekte olan yerel yönetimler reformuna ilişkin yasa tasarısının oylaması, belediye emekçilerinin Cumhuriyet Meclisi dışında, muhalefet vekillerinin ise komite toplantısındaki yoğun mücadelesi sonucunda ertelendi.

Hükümet kanadının toplantı masasına geri dönmesi neticesinde, bu saate kadar devam eden yoğun tartışmaların ardından hükümet kanadı ile muhalefet arasında bir uzlaşıya varıldı.

DEV-İŞ: GREV KARARIMIZI ASKIYA ALDIK

Dev-İş sendikası tarafından; “5 siyasi partinin de uzlaşısı neticesinde, mevcut yasa tasarısı oylanmayıp haftaya Salı gününe kadar uzlaşı zemini aranacağından, ilan edilmiş olan grevimiz, haftaya Salı gününe kadar askıya alınmıştır” şeklinde açıklama yapılarak, yarın BES ile birlikte tüm belediyelerde gerçekleştirilecek eylemin askıya alındığı duyuruldu.

ŞAHALİ: GERÇEK BİR REFORM İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“01:15’te gergin komite toplantısına noktayı koyduk. Henüz hiçbir şey olmadı ancak hiçbir şey de bitmedi” diyen Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Erkut Şahali, “Biz inançla, ısrarla kaosun önünde durmaya ve gerçek bir reform için çalışmaya devam edeceğiz. Bize inanan, güven duyan, yüreği yurdu için atan on binlerce kardeşimize selam olsun. Gailemiz memleket, gailemiz gelecek” dedi.

HARMANCI: UMARIM BU KEZ ORTAK AKIL VE BİLİM YOLU AÇILIR

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, “Halka rağmen bir şey yapılamaz. Direnenler bir cephe kazandı. Komite durdu, salı gününe kadar bir opsiyon sağlandı” diyerek, “Umarım bu kez ortak akıl ve bilim yolu açılır” temennisinde bulundu.

KİŞİ: BEN YAPTIM OLUR ZİHNİYETİ İLE HAREKET EDİLEMEYECEĞİ ANLAŞILMIŞTIR

Cumhuriyetçi Türk Partisi Girne İlçe Örgütü Başkanı Mehmet Kale Kişi, “Gece sonunda her şeyden bağımsız söylenecek şey ; ben yaptım olur zihniyeti ile her aklına esenin yapılamayacağı anlaşıldı sanırım. Belediyelerine sahip çıkan 3 gündür direnen Belediye emekçileri ve komitede baskıcı zihniyete kök söktüren milletvekillerimiz büyük bir takdiri hak ediyor” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu