EkonomiGenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Zam yağmuru başladı!

Sigara ve akaryakıta zam yapıldı, elektrik fiyatında ciddi artış bekleniyor.

Sigara ve akaryakıta zam yapıldı, elektrik fiyatında ciddi artış bekleniyor.

VATANDAŞI SOĞUK VE ZAM VURDU… KKTC yurttaşları dün sabaha çok soğuk hava ve zamlarla uyandı. Vatandaşlar, bir yandan soğuk hava ve elektrik kesintileri ile boğuşurken, öte yandan akaryakıt ve sigara yeniden zamlandı. Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, akaryakıt fiyatlarında düzenlemeye gidildiğini açıkladı. Bakanlık, 95 ve 98 oktan benzinin litresinin 0,95 TL zamlandığını, Euro Dizelin litresine 1.32 TL, gaz yağının litresine ise 1.54 TL zam yapıldığını duyurdu. Sigaraya da paket başına 2 TL bindirildi.

YENİ FİYATLAR GEÇERLİ… Bugün geçerli olacak akaryakıtın yeni litre fiyatlarına göre 95 oktan benzinin litresi 12.60TL, 98 oktan benzin 12.84 TL, Euro Dizel 12.55 TL ve gaz yağı ise 12.67 TL’den satışa sunulacak. 14 Aralık’ta yapılan bir önceki fiyat düzenlemesiyle 95 oktan benzin 11.65 TL, 98 oktan benzin 11.89TL, Euro Dizel 11.23TL ve gaz yağı ise 11.13TL’den satılıyordu.

“BİZ ZAM YAPMADIK DOLAR YAPTI”… Bakanlık tarafından akaryakıt zammına ilişkin yapılan açıklamada, akaryakıt fiyatlarının Petrol Ürünlerini Fiyatlandırma Esasları Tüzüğü’ne göre düzenlendiği ifade edilerek, “Mevcut tüzüğe göre dolar kuru ve yurtdışı akaryakıt fiyatları baz alınarak, 15 günde yeni bir fiyatlandırma yapıldığı” belirtildi. Güvenilir kaynaklar, yakın bir zamanda elektrik fiyatlarına ciddi zam beklendiğini iddia etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu