EkonomiGenelKıbrısManşet

Zamlar insaf sınırlarını aştı

Tüp gaza yaklaşık bir aylık sürede 90 TL’lik zam gelmesi vatandaşta çok etkisi yarattı

YOKSULLUK ARTIYOR

KKTC’de özellikle Haziran ayı içinde yapılan milletvekilliği ara seçiminin ardından gelen astronomik oranlı zam sağanağı devam ederken, hükümetin zam furyasındaki son halkasını tüp gaza yapılan artış oluşturdu. 18 Temmuz günü 245 TL olan 10 kiloluk ev tip tüp gaz 22 Ağustos’ta %37’yi bulan iki artışla 335 TL’ye uçtu. Vatandaşlar Temmuz’da aldıkları hayat pahalılığı artışlarının başta elektrik, benzin ve tüp gaza yapılan zamlarla daha iki ay geçmeden fazlasıyla ellerinden geri aldığını yakınırken, sendikal çevreler, halkın her geçen gün biraz daha yoksullaştığına dikkati çekiyor.

İNSAF SINIRI AÇILDI

KTAMS, tüp gaza yapılan 50 TL zamla bir ay içerisinde tüp gaza 90 TL zam yapıldığını hatırlattığı açıklamasında, zamların insaf sınırını aştığını, halkın büyük çoğunluğunun yoksulluktan hızla açlığa doğru sürüklendiğini savundu. KTAMS Başkanı Güven Bengihan, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle çalışanların, emeklilerin, dar ve sabit gelirli kesimlerin alım gücünün günden güne eridiğini ve bu süreçte hükümet acilen tedbir alması gerekirken aksine her gün yeni zam kararları aldığını belirtti. Bengihan, “18 Temmuz’da tüp gaza 40 TL, 22 Ağustos’ta 50 TL zam yapılmıştır. Hükümet zamlarda insaf sınırını aşmıştır. Halkımızın büyük çoğunluğu yoksulluktan hızla açlığa doğru sürüklenmektedir” dedi.

ATAMALARLA UĞRAŞIYORLAR

Bengihan, hükümet kanadında devam eden müdür ve müsteşar atamalarını da eleştirirken, “17 Ağustos tarihinde İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına atanan kişi beş gün sonra bu görevden alınıp Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarlığına atanmıştır. Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır?” diye sordu. Bengihan, mevcut iktidarda; tüccarlara haksız kazançlar, sermayedarlara vergi afları, yandaşlara kıyaklar, halka ise sadece zamlar ve yoksulluğun reva görüldüğünü ifade ederek, “Halkımız günü geldiğinde bunun hesabını mutlaka soracaktır” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu