GenelKıbrısManşet

Zaroğlu: “UBP’ye katılımımız en çok sol ve küçük partileri rahatsız etti”

-GIYNIK ÖZEL

Bağımsız Milletvekili Bertan Zaroğlu, Milletin Partisi’ni feshedip Ulusal Birlik Partisi’ne dahil olmaları konusunda açıklamalarda bulundu.

“Fikir olarak aynı çizgideyiz”

“Milletin Partisi’nin UBP’ye katılmasıyla UBP’nin tek başına iktidar olma söylemi güçlendi” diyen Zaroğlu, ülkede milli birliğe ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Milletin Partisi ve Ulusal Birlik Partisi’nin fikir olarak aynı çizgide olduğunu ifade eden Zaroğlu, yalnızca yöntem olarak çizgilerin ayrıldığından bahsetti.

“UBP’nin içerisinden gelen biriyim”

Milletin Partisi’nin Ulusal Birlik Partisi içerisinde rahatsızlığa sebep olmadığını dile getiren Zaroğlu, kendisinin de Ulusal Birlik Partisi içerisinden ayrılmış birisi olduğunu ve 13-14 yıl boyunca Ulusak Birlik Partisi’ne yaptığı katkıların parti içerisinde de bilindiğini ifade etti.

“Katılımından rahatsızlık duyan var ise onlar da kişisel menfaat çevreleridir” diyen Zaroğlu, “kişisel çıkarlarını düşünüp hareket edenler dışında rahatsız olan yoktur, varsa da bu sayı oldukça azdır” dedi.

“Sol partiler ve küçük partiler rahatsız oldu”

Katılımdan asıl rahatsızlık duyanların sol ve küçük partiler olduğunu belirten Zaroğlu; Ulusal Birlik Partisi’nin tek başına iktidar ayak seslerinin duyulduğunu, aday bulmakta dahi zorlanan küçük partiler için de bu durum elbette rahatsızlık verici olduğunu ifade etti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu