KıbrısManşetToplum

Zeki Çeler Karaoğlanoğlu ilkokulunu ziyaret etti

Girne Belediye başkanlığına bağımsız adaylığını açıklayan Zeki Çeler, okullardaki yapısal sorunlara işaret ederek, “Okullara ayrılması gereken bütçe belli ki okullara harcanmıyor…” dedi, göreve geldiği zaman okulların standartlarını geliştireceğini söyledi

Girne Belediye başkanlığına bağımsız adaylığını açıklayan Zeki Çeler, dün Karaoğlanoğlu İlkokulu’na bir ziyaret gerçekleştirdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden ziyaretine ilişkin paylaşım yapan başkan adayı Çeler, eğitimine ilk başladığı okulun Karaoğlanoğlu İlkokulu olduğunu kaydetti.

Çeler, “Karaoğlanoğlu İlkokulu’na gittiğimizde okula başladığım ilk günün heyecanı vardı içimde… Okuldaki öğretmenler arasında hem beni de okutan öğretmenlerim vardı, hem birlikte aynı sıraları paylaştığım bazı arkadaşlarımı hem de benim geçmişte folklor eğitmenliklerini yaptığım bazı öğrencilerimi okulda öğretmen olarak buldum” dedi.

“OKULLARIMIZIN YAPISAL SORUNLARI ÇOK BÜYÜK…”

“Ne üzücüdür ki okullarımızın yapısal sorunları çok büyük, okullara ayrılması gereken bütçe belli ki okullara harcanmıyor” ifadelerini kullanan Çeler, şöyle devam etti:

“Okul müdürü ve öğretmenler, eğitimin ötesinde vazifeleri olmadığı halde okul tamiratlarına yardım toplamakla mücadele ediyorlar. Bilinmesini isterim ki; göreve geldiğimiz zaman, belediye bütçesinden bölge okullarının payına düşen kısmı yetki alanımız dahilinde bulunan okullarımızın standartlarını geliştirmek için harcayacağız. Okul öğretmenlerimize ve emekçilere, bizi samimi karşıladıklarından ötürü çok teşekkür ederim.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu