GenelKıbrısManşetSpor

Zirveyi bırakmıyorlar

Basel Holding Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nın 4. yarışı olan “2. Car&Cars Rallisi, hafta sonu yapıldı. Sezonun 4. ayağını şampiyona lideri Deniz Fahri-Serhan Tan ikilisi kazanarak bu sezon 3. zaferlerine imza attılar.

2. CAR&CARS RALLİSİ YAPILDI

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) tarafından organize edilen Basel Holding Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nın 4. yarışı, Car&Cars sponsorluğunda hafta sonu yapıldı. 2 günlük programla organize edilen yarışta ilk gün, Alayköy bölgesinde hazırlanan, yaklaşık 7 kilometrelik Alayköy Gece Etabı iki kez art arda geçildi. ikinci günde ise ekipler sırasıyla; Yılmazköy, Kanlıköy ve Kermiya etaplarını ikişer kez geçip finişe ulaştılar. Yarış sonunda Kermiya bölgesinde bulunan Car&Cars Oto Galeri önünde ödül töreni yapıldı. Ödül töreninde dereceye girenlere kupalarını KKTOK Başkanı Tigin Kişmir ile Asbaşkan Mahmut Sezinler verdi. Birinci Deniz Fahri-Serhan Tan ikilisinin kupasını ise Deniz Fahri’nin annesi Suzan Fahri takdim etti.

R5’LERİN ŞANSSIZLIĞI

Sezonun bir önceki yarışını kazanan Mustafa Bulutoğluları-Mustafa Yücener ikilisi, bu yarışta da ilk günü lider kapattılar ancak ikinci şanssızlık yakalarını bırakmadı. İkinci günde lastik patlatarak geriye düşen ikili yarışın son etabında finişe 1 km kala ise şanzıman arızası nedeniyle ikinci sıradayken yarışa veda ettiler. İlk günün üçüncüsü olan Cahit Yetkili-Harun Çakır ikilisi de ikinci gün de yaşadıkları sorunla ralliyi bırakmak zorunda kaldılar. Murat Aşık-Mehmet Çağla ikilisi ise beşinci sıradayken şanssız bir şekilde yoldan çıkıp takla attılar. Etap durduruldu ve kontrol amaçlı ekip ambulansla hastaneye kaldırıldı. Aşık ve Çağla ikilisinin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yarışta 3 ekip de R5 araçlarla mücadele ediyordu.

4. YARIŞTA 3. ZAFER

Yaşanan şanssızlıkların ardından genel klasmanda sezonun 4. ayağını şampiyona lideri Deniz Fahri-Serhan Tan ikilisi kazanarak bu sezon 3. zaferlerine imza attılar ve liderliklerini sürdürdüler. İkinciliği Rauf Denktaş-Mehmet Mişon alırken, Enver Haskasap-Halil Mulla ikilisi de üçüncü olarak podyuma çıktı. Sınıf 1’de Sadık Bilgimer-Mustafa Kandır ikilisi zirvede yer alırken ikinci Buğur Kambillili-Niyazi Yorgancıoğlu üçüncü de Kerim Hacımevlüt-Serdar Kumru ikilisi oldu. Sınıf N’de Oktay Çocuk-Hüseyin Çocuk ikilisi birinciliğe ulaşmayı başarırken ikinci Çağkan Bozalanlar-Hasan Odun ikilisi oldu. Gençlerde Yusuf Çocuk-Zeki Çetinkol, Sınıf R’de Önder Zaim-Emre Üngüder birinciliği aldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu