KıbrısManşet

Ziya Öztürkler, YKS yerleştirme sonuçlarını değerlendirdi

"Öztürkler, “Koronavirüs döneminde çok zorlandık; çok çaba harcadık. "

Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, pandemi döneminde ülkemizi tercih eden üniversite öğrenci sayısının arttığını, geçen yıl 8 bin 39 olan sayının, bu yıl 8 bin 636’ya çıktığını açıkladı.

Öztürkler, bu başarının çok zor şartlar altında, çok çalışılarak elde edildiğini vurguladı. 2020 – 2021 YKS Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Öztürkler, “Koronavirüs döneminde çok zorlandık; çok çaba harcadık.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı olarak, ülkemizin öğrenciler tartından tercih edilmesi için yoğun görüşmeler ve istişareler yaptık. Başardık mı, evet başardık” ifadelerini kullandı. Bu rakamın arzu edilenin altında olduğunu “Yeterli mi, asla” diyerek dile getiren Ziya Öztürkler, “Ama böylesi bir dönemde; ülkemizi tercih eden öğrencisi sayısını 8 bin 39’dan 8 bin 636’ya çıkardık. Ülke müdafaasının en emin ve en doğru yolu; eğitimdir anlayışıyla hareket ettik” dedi.

Öztürkler, açıklamasında şu görüşlere de yer verdi: “Öğrenci Dostu Ada Projesi ve tanıtım faaliyetlerini not ediyorum. Bundan sonra; ‘Öğrenci Dostu Ada Projesi’ne dört elle sarılarak; güvenli ve huzurlu bir ülkede öğrencilerimizin yaşamasının koşullarını oluşturmamız gerekir. Bu sorumluluk sadece Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın değil, tüm paydaşlarındır. Bizi tercih eden değerli öğrencilerimize, başarılı bir eğitim hayatı diliyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu