GenelKıbrısManşet

Zaroğlu: “UBP’nin oy oranı yüzde 44’ün altına düşmeyecek”

 

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Adayı, Bağımsız Milletvekili Bertan Zaroğlu, yaklaşan seçim süreci ve adaylıklar konusuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yeni UBP’li değilim; 13 yıllık emeğim var

Ulusal Birlik Partisi’nin siyasete başladığı parti olduğunu belirten Zaroğlu, 13 yıl parti içerisinde çeşitli görevlerde bulunduğunu ve UBP için mücadele ettiğini belirtti. Daha sonra değişen süreçlerin yaşanması sonucu farklı bir partiye geçtiğini ve en nihayetinde UBP saflarına geri döndüğünü aktaran Zaroğlu; kendisi için “Yeni UBP’li demek doğru bir tanımlama olmaz” ifadesinde bulundu.

“Millet Partisi’nin katkısı seçim sonucunda belli olacak”

Milletin Partisi’nin kapanmış bir parti olmasına rağmen anket sonuçlarında ciddi bir ivme kazandığının görüldüğünü ifade eden Zaroğlu; atılan doğru adımlar sayesinde çok ciddi bir kitlenin yaratıldığını belirtti. Oluşan kitle ile büyük bir fedakarlık göstererek UBP’ye katılım sağlandığını ifade eden Zaroğlu bu katılımın da partiye getireceği avantajların ortada olduğunu dile getirdi.

“UBP’nin oy oranı %44’ün altına düşmeyecek”

Anket sonuçlarına dair değerlendirmelerde bulunan Bağımsız Milletvekili; “Siyasette 2 artı 2 her zaman 4 etmez. Bazen 6 eder, bazen 8 eder. Bana göre UBP’nin oy oranı %44’ün altına düşmeyecek .Bizim de mücadelemiz sürecek. Toplu istifalar da yaşanıyor diğer partilerde duyuyoruz. Dolayısıyla Meclis’e girecek siyasi parti sayısının 4 ya da 5 olacağını düşünüyorum. Bu da UBP’nin tek başına iktidar olacağını gösteriyor” şeklinde bir yorumda bulundu.

“11.500 üye var deniyor; 1800 üye oy kullanıyor”

Geçtiğimiz hafta sonu partilerin gerçekleşen adaylık seçimlerine değinen Zaroğlu, eski partisindeki yol arkadaşları için üzgün olduğunu belirtti. Partiden 2000 küsur kişi ile istifa etmelerine rağmen algı yaratma adına 11.500 üyemiz var söylemlerinin türetildiğini söyleyen Zaroğlu; “gerçeklerin elbet bir gün ortaya çıkmak gibi bir huyu var” diyerek, yapılan adaylık seçiminde ‘11.500 üyemiz var’ denilen YDP’de yalnızca 1800 üyenin oy kullandığını belirtti.

“YDP’nin oy oranı %2”

UBP’de 8500 kişi kurultayda oy kullanmıştı.. 8750 kişi ise aday adaylık sürecinde oy kullandı. YDP’ye bakarsak; kurultaya 4500 kişi katıldı. Aday adaylıkları seçiminde ise 1800” diyen Zaroğlu; gerçek olmayan rakamlarla halkın kandırılmaya çalışıldığını ifade ederek; YDP’nin oy oranının %2 olacağını iddia etti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu