KıbrısManşetSiyaset

Tatar: HP ile politikalarımız örtüşüyor

HP PM’nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda kararı seçmenlere bırakmasına ilişkin değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Ersin Tatar, “Hareketleriniz, gerçeklerle bağdaşmalıdır” dedi

Kanal T’de katıldığı TV programında konuşan Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Ersin Tatar, HP PM’nin ikinci turda üyelerini serbest bırakmasına ilişkin, “HP ile 1,5 yıllık hükümet ortaklığımız var. Kıbrıs sorunu da olmak üzere HP ile politikamız büyük ölçüde örtüşüyor. Siyasetteki terbiyem yaptığımız hareketlerin gerçeklerle bağdaşmasına yöneliktir” yorumunda bulundu.

Demokrat Parti’den kendisine gelen destek kararı hakkında konuşan Tatar, “DP ile de örtüşen bir politikamız var. Desteklerine ihtiyacımız var. Bana destek vermeleri doğaldır” dedi.

Yeniden Doğuş Partisi’nin de Türkiye ile ilişkiler ve Kıbrıs politikası bağlamında ortak paydada buluştuklarını ifade eden Tatar, “Ancak önemli olan insanlarımızın sandığa gitmesidir. Birinci turdaki katılım oranı yeterli değildir. Halkımız pandemiden korkmasın. İkinci turda iradesini sandığa yansıtsın” diye konuştu.

“TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİ DAHA İYİ NOKTAYA GÖTÜRECEĞİM”

Türkiye-KKTC ilişkilerine değinen Tatar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın söylemlerinin Türkiye ile ilişkilerini gerdiğini söyleyerek, “Bu söylemler beni çok üzdü. Hükümetler arası tartışmanın ötesinde bu durum halka yansıyor. İlişkilerin gerilmesi KKTC yararına olmamıştır. KKTC-Türkiye ilişkileri oldukça önemlidir. Turizmden yükseköğrenime kadar Türkiye ile ilişkilerin yakın olması lazımdır. Ben cumhurbaşkanı olursam, Türkiye halkı da KKTC’ye olumlu bakacak. Her türlü faaliyetimiz için daha iyi ilişkiler geliştireceğim” ifadelerini kullandı.

Pandemi döneminin iyi yönetildiğine işaret eden Tatar, “Burada vaka sayıları havada uçsaydı, pandemi süreci yönetilemeseydi, Türkiye’den buraya yardım da gelmezdi. Gelse bile o yardım işe yaramazdı” dedi.

 

 

 

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu