KıbrısManşet

“8 Mart’ta PCR testleri yapılıp mekanlarımızın başına geçeceğiz”

Res-Bir Başkanı Salih Kayım hükümete çağrı yaparak taleplerin yerine getirilmemesi durumdan mekanların açılacağını ifade etti.

Katıldığı bir TV programında RES-BİR Başkanı Salih Kayım, sivil itaatsizlik mi söz konusu sorusuna “Pandemi döneminde en çok etkilenen kafe ve restoranlar için maalesef süreç bizi buna sürüklüyor” ifadelerine yer verdi.

Pandemi başlangıcından beri şartların uygun olması durumunda ülkenin açılımında bizleri de açın demiştik” diyen Res-bir Başkanı pazar yerlerini örnek göstererek “Açık hava olduğu için pazar yerleri açılıyor ise bizler de açılabiliriz. Ekstra kural getirilecekse getirilsin biz uymaya hazırız” dedi.

“8 MART’TA PCR TESTLERİ YAPILIP MEKANLARIMIZIN BAŞINA GEÇECEĞİZ”

Bugün görüşmeler gerçekleştireceğini ifade eden Kayım, görüşmelerde olumlu bir sonuç alamazsa tüm Res-Bir üyelerine  “8 Mart’ta PCR testleri yapılıp mekanlarımızın başına geçeceğiz” çağrısı yapacağını aktardı.

Mayıs ayından beri bütün Dünya’da olan tedbirlere uyduklarını belirten Kayım, yeni alınacak tedbirler için öneride bulundu. “Açık havada verilen 1 metre kuralını biz 2 metre olarak yapmayı düşünüyoruz. Personellerin 15 günde bir PCR testi yaptırması gibi tedbirlerimiz var. Sağlık Üst Kurulu’nun varsa başka tedbirleri onu da yapmaya hazırız” diyerek açılım için bütün kısıtlamalara hazır olduklarının altını çizdi.

Pandemi sürecinden etkilenen ve birçok kapanma haberinin son zamanlar arka arkaya gelmesi ile konu hakkında açıklama yapan Kayım, “Şuana kadar bu süreci aşamayan bir çok işletmemiz var ve bu açılma olmazsa daha da fazlası buna eklenecek ve bu işletmelerin çoğu aile işletmeciliğidir, geçinimi buradan kazanan kişilerdir. Bu yüzden ülke açılıyorsa bizlerde derhal açılmalıyız. Res-Bir Yönetim Kurulu olarak bizler kapıda görüşme için bekliyoruz” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLAR BİLİNÇLİ SIKINTI YAŞAMAYACAĞIZ

Meyhanelerin açılımı konusuna da değinen Kayım, “Belediyelerde olmayan ceza yazma yetkisi belediyelere verildi biliyorsunuz buna ek olarak bizlerden kontrol isterlerse bizlerde kontrol için destek vermeye hazırız” ifadelerine yer verirken sözlerine şöyle devam etti “Geçen sefer açılma konusunda sıfır vaka sayısı olduğu için vatandaş tedbirlere uyma konusunda uyardığımızda bizlere tepki veriyordu ama şuan vatandaş bilinçli bizler uyarmadan onlar kurallara uyacaktır. Gerek meyhane gerek kafe ve restoranlar vatandaşın bilinçli olmasından dolayı sıkıntı yaşamayacaktır”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu