Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
EkonomiGenelManşetTürkiye

Türkiye’de halk ekonomiye güvenmiyor

Tüketici güven endeksi, Mayıs’ta yaklaşık iki yılın en düşük seviyesinden toparlanma gösterdi, fakat endekste özellikle güncel maddi durum beklentilerindeki olumsuzluk nedeniyle belirgin bir artış yaşanamadı.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Tüketici güven endeksi, Mayıs’ta yaklaşık iki yılın en düşük seviyesinden toparlanma gösterdi, fakat endekste özellikle güncel maddi durum beklentilerindeki olumsuzluk nedeniyle belirgin bir artış yaşanamadı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Nisan’da 67.3 ile 2020 sonrası en düşük seviyeye gerileyen endeks, Mayıs’ta 67.6’ya çıktı.

Mevcut dönemde hanenin maddi durumu Mayıs’ta da gerilemeye devam etti ve 49.1’den 48.5’e düştü.

Gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi 63.9’dan 66.5’e çıktı.

Gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi 67.3’ten 66.3’e geriledi.

Endeks, 0-200 aralığında değer alacak şekilde hesaplanıyor. Tüketici güven endeksinin 100’den büyük olması tüketici güveninde iyimser durumu,100’den küçük olması tüketici güveninde kötümser durumu göstermektedir.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu