GenelKıbrısManşetSiyasetSürmanşet

Bütçenin Meclis’e gönderilmesi için öncelikle yeni hükümetin kurulması beklenecek

GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıda muhalefet tarafından hükümet yokluğunda bütçenin Cumhuriyet Meclisi’ne gönderilmesine kesinlikle karşı çıkılırken

GIYNIK ÖZEL

Cumhurbaşkanlığı’nda geçtiğimiz Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti başkan ve temsilcileriyle bir araya geldi.

2021 Devlet Bütçesi gündemiyle gerçekleştirilen toplantıda, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve hükümetin bozulması gibi sebeplerle 31 Ekim’de Cumhuriyet Meclisi’ne gönderilmesi gereken bütçenin Meclis’e gönderilebilmesi için çözüm önerileri görüşüldü.

GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, toplantıda muhalefet tarafından hükümet yokluğunda bütçenin Cumhuriyet Meclisi’ne gönderilmesine kesinlikle karşı çıkılırken, Cumhuriyet Meclisi komitelerinde bütçe görüşmelerinin 15 günde değil 3 günde tamamlanarak bütçenin genel kurula en erken sürede gönderilebilmesi için konsensüs sağlandı.

Bütçenin Meclis’e gönderilmesi için öncelikle yeni hükümetin kurulması beklenecek. Yeni kurulacak olan hükümet tarafından bütçe Cumhuriyet Meclisi’ne gönderilecek. Bütçe çalışmalarının yasal süre olan Aralık sonuna kadar tamamlanarak onaylanıp Ocak ayı itibariyle yürürlüğe girmesi için komitelerdeki bütçe görüşmeleri minimum sürede tamamlanacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu